Zavřít reklamu

Ačkoliv se o iPhonech 12 a 13 obecně hovořilo jakožto o jedněch z nejlépe prodávaných iPhonů všech dob, mají na sobě jednu kaňku – konkrétně modely mini. Ty jsou totiž podle dostupných informací potvrzených celou řadou nejrůznějších leakerů naprostým prodejním propadákem, což vede Apple k tomu, že s nimi už u řady 14 nepočítá. Špatné prodeje malých iPhonů sice mnozí jablíčkáři neustále zpochybňují, nová data společnosti CIRP však jasně ukazují, že jsou pro Apple opravdovým průšvihem. 

CIPR se zaměřil konkrétně na analýzu prvního čtvrtletí letošního roku na americkém trhu, který je pro Apple jednak domovinou a jednak dlouhodobě nejsilnějším trhem. Jeho výpovědní hodnota z hlediska zájmu o jednotlivé modely je tedy skutečně vysoká, což jinými slovy znamená, že když už i zde nějaký produkt selže, bývá zpravidla mrtvým pro celý svět. A přesně to se dle všeho děje i s iPhony mini. Z dat totiž vyplývá, že přestože tvořily iPhony 13 v uplynulém čtvrtletí v USA 71 % všech prodaných iPhonů, iPhone 13 mini tvořil z tohoto celku pouhopouhá 3 %. Jeho větší bratříček se naopak prodával naprosto skvěle, jelikož pro sebe získal 38 % z celku, takže je naprosto jasné, že o hardwarové výbavě levnější řady to skutečně není. 

Vzhledem k naprosto otřesné prodejnosti iPhonů 13 mini v domovině Applu v uplynulém čtvrtletí tak zřejmě není již nikdo na pochybách o tom, že tyto modely portfolio výrobce v dohledné době opustí. Jejich vývoj a výroba pro něj totiž zkrátka absolutně nedává smysl a budou proto nahrazeny 6,7” základním modelem, jelikož právě 6,”7 iPhony Pro Max se těší dlouhodobě velké oblibě. Pokud jste tedy fanoušky řady mini, doporučujeme se jí zavčas předzásobit, jelikož v dohledné době o tuto šanci přijdete. 

Dnes nejčtenější

.