Zavřít reklamu

Patříte-li mezi věrné čtenáře našeho magazínu, tak vám zajisté v poslední době neunikly články, ve kterých se věnujeme bateriím. Již jsme si například ukázali, jakým způsobem se můžete starat o zdraví vaší baterie či jak můžete zvýšit její výdrž. Zároveň jsme se věnovali i tomu, zdali dokáže rychlé nabíjení baterii zničit. Všechny tyto články jsou mezi vámi oblíbené, tudíž v této pomyslné mini-sérii pokračujeme i tímto článkem. Konkrétně se v něm podíváme na 5 problémů, které může způsobit nízká kondice baterie iPhone. Všeobecně je za nízkou kondici baterie považována maximální kapacita 80 % či méně. Vaši kondici baterie zjistíte v Nastavení → Baterie → Kondice baterie.

Nižší výdrž baterie

Mezi zcela základní problém, který způsobuje špatná baterie v iPhonu, patří samozřejmě nižší výdrž baterie. U většiny nových jablečných telefonů je běžné, že vám vydrží na jedno nabití často bez problémů téměř dva dny. Tato výdrž však postupným snižováním kondice baterie prostě a jednoduše klesá, což je samozřejmě problém. Zhruba za dva roky, což je průměrná výdrž baterie, se tak můžete setkat s tím, že iPhone nevydrží na jedno nabití ani jeden den, a že ho dokonce během dne musíte několikrát připojit k napájení. Výměna baterie tohle samozřejmě ihned vyřeší.

Zpomalení systému

Postupem času a využíváním ztrácí baterie (nejen) uvnitř iPhonu své vlastnosti – to už jsme si řekli několikrát v mnoha článcích. V případě, že má baterie nízkou kondici, tak může docházet k tomu, že systému nemusí být schopná poskytnout dostatek energie k tomu, aby bylo možné hardware využít naplno podle potřeby. To následně vede k tomu, že se výkon hardwaru sníží, aby ho baterie dokázala zvládnout. To pak samozřejmě způsobuje kompletní zpomalení systému a prakticky všech akcí, které budete na iPhonu potřebovat provést.

Pády aplikací

Kromě toho, že nízká kondice baterie dokáže kompletně zpomalit systém, tak to může zajít ještě o kus dál. Jakýmsi dalším pomyslným krokem při využívání staré a špatné baterie je, že se aplikace mohou začít chovat zvláštně. Mimo zmíněné zpomalování se můžete dokonce setkat s tím, že aplikace prostě a jednoduše „spadne“, jelikož se systém zachová neočekávaně. U některých aplikací, především u těch tvůrčí, tohle může být problém, jelikož může dojít k ukončení aplikace bez uložení nějakého postupu. Nechcete-li tohle riskovat, tak rozhodně co nejdříve baterii nechte vyměnit.

Neočekávané vypínání

iPhone se špatnou baterií, která má kondici většinou pod 80 %, se můžete neočekávaně vypínat – samozřejmě se nejedná o pravidlo, rozhodně je to ale častá záležitost, se kterou se zajisté setkal nejeden uživatel. K neočekávanému vypnutí dochází především tehdy, kdy se s jablečným telefonem ocitnete v nízkých teplotách, tj. například venku v zimním období apod. Jestliže je baterie již opravdu hodně špatná, tak může docházet k neočekávanému vypnutí i v obyčejných podmínkách, například při klasickém využívání. I v tomto případě se nejedná o něco příjemného. Navíc, při vypnutí v zimě, je následně nutné iPhone nechat ohřát, jelikož se jinak prostě a jednoduše nezapne.

Nefunkčnost zařízení

Na předchozích stránkách jsme si řekli více o problémech, které může způsobit nízká kondice baterie. Všechny tyto zmíněné problémy lze ale stále svým způsobem překousnout, potažmo s nimi i nadále můžete iPhone využívat, byť tedy s určitými omezeními. V případě, že baterii s nízkou kapacitou využíváte již delší dobu a dojde k neočekávanému vypnutí, popřípadě pokud iPhone se špatnou baterií na několik týdnů či měsíců někam položíte a následně se pokusíte o nabití a zapnutí, tak může dojít k tomu, že už se baterie nevzpamatuje a telefon se vám tak nepodaří zapnout, ani po delším pokusu o nabití.

iphone error chyba

Dnes nejčtenější

.