Zavřít reklamu

Apple se neustále snaží vylepšovat své operační systémy. Největší změny můžeme pozorovat v rámci majoritních aktualizací – poslední proběhla před pár měsíci. Kromě toho, že Apple přidává nové systémové funkce, tak se nebojí ani vylepšení nativních aplikací. Na našem magazínu už se delší dobu všem těmto vylepšením věnujeme. Mezi jedno z vylepšení nativní aplikace Poznámky patří značky, které lze využít stejně jako na sociálních sítích. Značky konkrétně sdružují veškeré záznamy se stejnými značkami. Označit nimi tedy můžete i jednotlivé poznámky, což se může hodit. Učiníte tak napsání křížku, tedy #, za který napíšete vystihující slovo.

Jak na iPhone v Poznámkách vytvořit dynamickou složku

Poznámky, které jsou označené vybranou značkou, si můžete jednoduše zobrazit tak, že přejdete na hlavní stránku aplikace, a poté dole v kategorii Značky na konkrétní značku klepnete. Občas by se vám ale mohla hodit možnost pro zobrazení připomínek, které jsou opatřené vícero stejnými značkami. Přesně k tomu je možné využít dynamickou složku, ve které všechny poznámky s vícero stejnými značkami zobrazíte. Postup pro vytvoření dynamické složky je následující:

  • Prvně se na vašem iPhonu přesuňte do aplikace Poznámky.
  • Jakmile tak učiníte, tak na hlavní stránce vlevo dole klepněte na složku s +.
  • Následně si vyberte, kam se má dynamická složka uložit.
  • Pak z dalšího menu, které se zobrazí, vyberte Nová dynamická složka.
  • Otevře se rozhraní, ve kterém si můžete dynamickou složku nastavit.
  • Nastavte si tedy název, společně se značkami, které se společně se záznamy mají zobrazit.
  • Po nastavení stačí vpravo nahoře klepnout na Hotovo.

Pomocí výše uvedeného postupu můžete tedy na iPhonu vytvořit dynamickou složku v nativní aplikaci Poznámky. Pokud tedy někdy budete potřebovat zobrazit poznámky, které disponují stejnými značkami, tak nyní již víte, jak na to. Jednotlivé značky můžete umístit kamkoliv v rámci poznámky. Vytvořenou dynamickou složku pak najdete klasicky v seznamu složek, bude mít ikonu ozubeného kolečka.

Dnes nejčtenější

.