Zavřít reklamu

Včera večer vypustil Apple do světa první betu nové majoritní verze iOS 15. Řeč je konkrétně o iOS 15.4, který přinese dle všeho na iPhony velmi slušnou nálož vylepšení a novinek, která dokáží solidně zpříjemnit jejich využívání. Pojďme se společně podívat na dvanáctku nejlepších. 

  1. iPhony 12 (Pro) a 13 (Pro) nově odemknete přes Face ID i s rouškou či respirátorem na obličeji a nebudou k tomu třeba ani Apple Watch na zápěstí. Podrobnější článek o této novince naleznete zde. 
  2. Možnost nahrát očkovací certifikát do Zdraví na iPhonech. Více informací se dozvíte zde.
  3. Na Apple produkty míří více než 37 nových emoji v čele s těhotným mužem. Podrobnější článek o nich naleznete zde. 
  4. Na iPady konečně dorazil Universal Control, který je umožňuje ovládat současně s Macy a to konkrétně tak, že s nimi půjde díky tomu sdílet kurzor myši, přenášet mezi nimi jednoduše soubory a tak podobně. Potřeba k tomu ale bude registrace pod jedním iCloud účtem.
  5. Zkratky se stanou využitelnějšími díky možnosti vypnout notifikace na osobní automatizace. Nastavené úkony tak proběhnou bez jakéhokoliv upozornění. 
  6. iPady dostávají do ovládacího centra prvek pro ovládání jasu externí klávesnice. Viditelný je ale samozřejmě jen ve chvíli, kdy je kompatibilní klávesnice připojena. 
  7. K heslům v iCloud klíčence lze nově připisovat nejrůznější poznámky
  8. Apple konečně otevírá vývojářům aplikací možnost využít naplno 120Hz displej iPhonů 13 Pro (Max)
  9. U iCloud Mailu půjde nově na iPhonu nastavit vlastní doménu
  10. Aktivace SharePlay bude nově jednodušší, jelikož Apple přidal ikonu funkce do sdílecího rozhraní (čtvereček se šipkou)
  11. Na iPadu půjde v aplikaci Poznámky nastavit rychlé úkony při swajpnutí z levého a pravého spodního rohu obrazovky. Nynější aktivace rychlých poznámek tedy bude doplněna o další možnosti. 
  12. V aplikaci TV na iPhonu a iPadu si lze nově nastavit, jaký chcete vidět náhledový obrázek u filmu, který si právě vybíráte – konkrétně zda chcete vidět jeho plakát, nebo snímek z filmu.
  13. Ovladače Sony DualSense by měly být s novým updatem s iPhony a iPady ještě využitelnější. Dorazit pro ně má konkrétně nový firmware s podporou adaptivních triggerů. 

Dnes nejčtenější

.