Zavřít reklamu

Před několika měsíci Apple vydal nové majoritní verze svých operačních systémů, mezi kterými nechyběl ani macOS Monterey, kterému se aktuálně věnujeme nejvíce. Součástí tohoto systému je nespočet nových funkcí, což je dokazuje fakt, že se mu věnujeme již opravdu dlouhou dobu. Již jsme se společně podívali například na nové režimy Soustředění, novinky ve FaceTime či v Safari nebo na novou užitečnou funkci Live Text. To jsou ale ty největší změny se kterými jsme se setkali. Apple si totiž pro nás přichystal i menší změny, které ale rozhodně stojí za to. V tomto návodu se zaměříme na jednu takovou funkci z Připomínek.

Jak na Macu v Připomínkách zobrazit nebo skrýt dokončené úlohy

Nativní aplikaci Připomínky využívá většina jablečných uživatelů – a není se čemu divit, jelikož se z hlediska propojenosti mezi vašimi Apple produkty jedná o bezkonkurenční aplikaci. V rámci Připomínek si můžete vytvořit různé seznamy připomínek, díky kterým je možné jednoduše veškeré připomínky třídit, popřípadě je možné vytvořit chytré seznamy a připomínky řadit podle kritérií. Pokud v seznamu nějakou připomínku označíte jako dokončenou, tak se automaticky přesune na konec seznamu. Zde se buď dokončené připomínky budou i nadále zobrazovat, anebo nikoliv. V macOS Monterey si nově můžeme dokončené připomínky zobrazit či skrýt jediným klepnutím, a to následovně:

  • Prvně na vašem Macu přejděte do nativní aplikace Připomínky.
  • Následně si v levé části rozklikněte seznam, ve kterém chcete dokončené zobrazit či skrýt.
  • Jakmile tak učiníte, tak v rámci seznamu vyjeďte směrem nahoru (na trackpadu dvěma prsty směrem dolů).
  • Tímto se v horní části okna objeví další možnosti, kde klepněte podle potřeby na Zobrazit nebo Skrýt.

 

Pomocí výše uvedeného postupu je tedy možné na vašem Macu s macOS Monterey jednoduše zobrazit nebo skrýt veškeré dokončené připomínky v seznamu. Samozřejmě můžete i nadále využít alternativní postupy pro zobrazení nebo skrytí dokončených připomínek. V prvním případě stačí klepnout v horní liště na záložku Zobrazení, a poté na možnost Zobrazit vyřízené nebo Skrýt vyřízené. Pro rychlé zobrazení či skrytí dokončených připomínek můžete využít také klávesovou zkratku Shift + Command + H.

Dnes nejčtenější

.