Zavřít reklamu

Na našem magazínu se posledních několik měsíců v návodní sekci věnujeme novinkám, se kterými přišly aktuálně nejnovější operační systémy. Dočkali jsme se například nových režimů Soustředění, společně s přepracovanou aplikací FaceTime, dále užitečné funkce Live Text a mnoho dalšího. Pravdou ale je, že Apple přispěchal také s dalšími užitečnými funkcemi, o kterých se tolik nemluví. Tyto funkce jsou k dispozici v mnohých nativních aplikacích, které využíváme na denní bázi. V tomto článku se společně podíváme na jednu z dalších funkcí, které jsou součástí nativní aplikace Připomínky.

Jak na Macu v Připomínkách smazat dokončené úlohy

V případě, že v rámci seznamu označíte nějakou připomínku jako dokončenou, tak se přesune směrem dolů a podle nastavení se skryje nebo zůstane vidět. Dokončením připomínku však rozhodně nesmažete. Pokud byste chtěli dokončené připomínky smazat, museli jste tak činit ručně jednu po druhé. V rámci macOS Monterey jsme se však dočkali vylepšení a dokončené připomínky je možné mazat více jednodušeji, a to podle jejich stáří. Postup je následující:

  • Prvně se na vašem Macu přesuňte do nativní aplikace Připomínky.
  • Následně si v levé části rozklikněte seznam, ve kterém chcete dokončené připomínky smazat.
  • Jakmile tak učiníte, tak v rámci seznamu vyjeďte směrem nahoru (na trackpadu dvěma prsty směrem dolů).
  • Tímto se v horní části okna objeví další možnosti, kde klepněte na Smazat.
  • Následně si stačí vybrat, jak staré dokončené připomínky chcete smazat.

Prostřednictvím výše uvedeného postupu je tedy možné na vašem Macu v Připomínkách smazat určité dokončené připomínky z konkrétního seznamu. Jednoduše takto můžete smazat připomínky, které jsou starší než měsíc či půl roku, popřípadě můžete smazat všechny najednou. Kromě smazání si můžete po zobrazení dalších možností v horní části okna nastavit také zobrazení či skrytí dokončeným poznámek, a to klepnutím na Zobrazit nebo Skrýt.

Dnes nejčtenější

.