Zavřít reklamu

Před nějakou dobou jsme se na našem magazínu věnovali nové funkci Skrýt můj e-mail. Tato funkce je k dispozici v rámci “nové” služby iCloud+, na kterou dosáhnou všichni jedinci, kteří si platí jakékoliv předplatné iCloudu. Kromě funkce Skrýt muj e-mail je součástí iCloud+ také funkce Soukromý přenos. Obě tyto funkce mají zajistit větší bezpečnost uživatele při používání internetu, což se jim rozhodně daří. Součástí těchto funkcí je také několik možností pro přizpůsobení, což se rozhodně hodí. V tomto článku se podíváme na jednu z možností přizpůsobení Skrýt můj e-mail.

Jak na Macu ve Skrýt můj e-mail nastavit adresu, na kterou se budou přeposílat e-maily

Funkce Skrýt můj e-mail dokáže, jak už název napovídá, skrýt vaši reálnou e-mailovou adresu. Konkrétně si díky této bezpečnostní funkce můžete vytvořit speciální e-mail, pomocí kterého můžete zamaskovat svůj reálný e-mail. Tuto krycí e-mailovou adresu pak můžete zadávat kdekoliv na internetu s vědomím toho, že poskytovatel služby či webové stránky nebude znát vaši e-mailovou adresu, tudíž ji případně nebude možné zneužít. Veškeré e-maily, které následně na váš krycí e-mail přijdou, z něj budou přeposlány na vaši reálnou e-mailovou adresu. Jak vytvořit novou krycí e-mailovou adresu už jsme si ukázali, v tomto článku se podíváme na to, jak lze nastavit adresu, na kterou se budou e-maily přeposílat. Postup je následující:

  • Prvně na Macu v levém horním rohu klepněte na ikonu .
  • Jakmile tak učiníte, tak z menu, které se zobrazí, vyberte Předvolby systému…
  • Tímto se otevře nové okno, ve kterém se nachází veškeré sekce pro správu předvoleb.
  • V tomto okně lokalizujte a rozklikněte sekci s názvem Apple ID.
  • Následně se ocitnete v sekci pro správu vašeho Apple ID, kde vlevo klepněte na iCloud.
  • Poté v seznamu možností, které jsou k dispozici, klepněte u Skrýt můj e-mail na Volby…
  • Dále se zobrazí malé okno, kde se v jeho spodní části nachází e-mail, na který se zprávy přeposílají.
  • Zde stačí, abyste vedle tohoto e-mailu klepnuli na tlačítko Volby…
  • Pak se zobrazí další okno, kde už si zaškrtnutím stačí zvolit konkrétní e-mailovou adresu.
  • Nakonec, po zvolení adresy, nezapomeňte vpravo dole klepnout na Hotovo.

Prostřednictvím výše uvedeného postupu si tedy můžete v rámci Skrýt můj e-mail nastavit e-mailovou adresu, na kterou se budou odesílat veškeré zprávy z krycí e-mailové adresy. Samozřejmě si nemůžete zvolit jakýkoliv e-mail, na který se budou zprávy odesílat, ale jeden z těch e-mailů, které máte vedené pod svým účtem Apple ID. Jak už jsem zmínil výše, tak Skrýt můj e-mail je k dispozici pouze pro předplatitele služby iCloud, kteří automaticky získávají iCloud+. Pokud využíváte bezplatný tarif iCloudu, tak k této funkce přístup nezískáte.

Dnes nejčtenější

.