Zavřít reklamu

Pokud patříte mezi jedince, kteří se zajímají o dění v Applu, tak vám zajisté nemusím připomínat, že jsme se před několika týdny dočkali vydání veřejných verzí nových operačních systémů. Konkrétně Apple vydal iOS a iPadOS 15, watchOS 8 a tvOS 15. Co se týče macOS 12 Monterey, tak veřejného vydání tohoto systému se dočkáme za pár dní. Apple veškeré zmíněné systémy představil již před několika měsíci na vývojářské konferenci WWDC21. Ihned poté došlo k vydání prvních vývojářských beta verzí a následně také beta verzí pro obyčejné testery. Na našem magazínu se neustále věnujeme novým funkcím a vylepšením a tento návod nebude výjimkou. Zaměříme se zase na iOS 15.

Jak na iPhone deaktivovat zobrazování oznámení při zrcadlení obrazovky

Operační systém iOS 15 přichází s opravdu velkým množstvím novinek, byť se to na první pohled při představení nemuselo zdát. Zmínit můžeme například nové režimy Soustředění či přepracované Safari, společně s několika novými funkcemi. Relativně velkou část prezentace věnoval Apple při představení iOS 15 přepracované aplikaci FaceTime, ve které se nachází několik nových funkcí – například SharePlay pro společně sledování videí či přehrávání hudby, popřípadě možnost pro sdílení obrazovky. Obě dvě tyto funkce však prozatím nejsou v iOS 15 k dispozici a dočkáme se jich později. Tak jako tak si ale můžete nastavit, zdali se vám při zrcadlení či sdílení obrazovky budou zobrazovat oznámení, a to následovně:

  • Prvně je nutné, abyste na vašem iPhonu s iOS 15 přešli do nativní aplikace Nastavení.
  • Jakmile tak učiníte, tak sjeďte o kousek níže, kde rozklikněte kolonku s názvem Oznámení.
  • V horní části obrazovky pak lokalizujte a klepněte na řádek Sdílení obrazovky.
  • Následně už jen stačí, abyste pomocí přepínače deaktivovali možnost Povolit oznámení.

Pomocí výše uvedeného způsobu lze tedy na vašem iPhonu s iOS 15 deaktivovat zobrazování oznámení při zrcadlení či sdílení obrazovky. Výše jsem uvedl, že sdílení obrazovky ve FaceTime prozatím není k dispozici, každopádně již nyní se můžete připravit. Navíc k tomu, FaceTime není jedinou aplikací, ve které budeme moci sdílet obrazovku. Již nyní lze obrazovku sdílet například skrze Twitch, Messenger a další aplikace. A pokud nechcete, aby se při zrcadlení obrazocky zobrazovala oznámení, tak nyní již víte, jak tuto možnost můžete nastavit.

Dnes nejčtenější

.