Zavřít reklamu

Předběžný přístup je do nedávno představených operačních systémů možné získat již po dobu dvou měsíců. Apple konkrétně představil operační systémy iOS a iPadOS 15, macOS 12 Monterey, watchOS 8 a tvOS 15. Všechny tyto systémy jsou aktuálně k dispozici v rámci vývojářských a veřejných beta verzí, které si mohou nainstalovat vývojáři, potažmo klasičtí beta testeři. Na našem magazínu se neustále věnujeme novým funkcím, kterých jsme se ve zmíněných systémech dočkali – a nutno podotknout, že jich je k dispozici opravdu mnoho, byť se to na první pohled nemuselo zdát. V tomto článku se společně podíváme na další skvělou funkci z iOS 15.

iOS 15: Jak aktivovat možnost nalezení iPhonu, i když je offline nebo vypnutý

Pokud patříte mezi milovníky jablečné společnosti, tak už jste nejspíše slyšeli o Síti služby Najít, dost možná například při představení AirTagů. Sít služby Najít tvoří veškerá Apple zařízení na světě, tedy například iPhony, iPady i Macy. Díky nim je možné získat polohu takového zařízení, které je kompletně offline nebo vypnuté. Pokud totiž na ztraceném zařízení aktivujete režim ztráty, tak začne vysílat Bluetooth signály. Ty mohou zachytí právě ostatní Apple zařízení ze Sítě služby Najít. Po zachycení dojde k odeslání na servery Applu, ty polohu zpracují a přesměrují ji do vaší aplikace Najít. Pokud chcete zjistit, jak tuto funkci aktivovat, tak postupujte následovně:

  • Prvně je nutné, abyste na vašem iPhonu s iOS 15 přešli do nativní aplikace Nastavení.
  • Jakmile tak učiníte, tak v horní části obrazovky klepněte na řádek s vaším profilem.
  • Tímto se ocitnete v nastavení Apple ID. Zde sjeďte o kousek níže a přejděte do Najít.
  • Na další obrazovce klepněte v horní části na záložku s názvem Najít iPhone.
  • Zde už se jen přesvědčte, že máte aktivní funkci Síť služby Najít.

Pomocí výše uvedeného způsobu lze tedy aktivovat funkci, která zajistí, že najdete váš iPhone i v případě, že je offline. Vůbec poprvé se možnost pro aktivaci Sítě služby Najít objevila v iOS 13 – nejedná se tedy tak o úplně novou možnost. Nutno však podotknout, že došlo k výraznému rozšíření fungování této funkce. Zatímco od iOS 13 jste takto mohli pomocí Sítě služby Najít najít pouze iPhone, který byl zbaven internetového připojení (mobilní data či Wi-Fi), tak v iOS 15 se tato možnost rozšířila také na jablečné telefony, které jsou kompletně vypnuté. To je možné díky tomu, že i po vypnutí a vybití iPhonu je nadále napájeno Bluetooth, NFC a U1 čip (u novějších zařízení). Jestliže ale zařízení bylo vybité, tak iPhone vydrží dodávat šťávu jen několik hodin, okolo pěti.

Dnes nejčtenější

.