Zavřít reklamu

Find My iPhone iconV nejnovější verzi iOS je jednou z předinstalovaných aplikací také „Najít iPhone“, která je zároveň zakomponována do webového rozhraní iCloudu. Tato funkce slouží k mapování vašich Apple zařízení. K tomu, abyste své zařízení na mapě našli, tak musí být připojeno k internetu. Na dálku jej kromě sledování můžete také smazat, prozvonit, zaslat na něj zprávu nebo jej převést do režimu ztráty.

Jedna matka použila „Najít iPhone“ k vystopování své dcery, která byla unesena. Na mapě sledovala svou dceru, která byla na 240 kilometrů vzdáleném Mcdonald parkovišti. Teenagerka byla unesena svým ex-přítelem, který ji svázal ruce a nohy a ústa ji přelepil lepící páskou. Naštěstí ji však zapomněl vzít iPhone, kterým stihla kontaktovat svou matku, která vše oznámila na policii a ta již dívku s pomocí výše zmíněné služby vystopovala a zachránila.

Bývalý přítel (únosce), kterému je jen 18 let, chtěl i s obětí opustit Pensylvánii, a to samozřejmě proti  její vůli. Po dopadení mu byla uložena kauce 150 000 dolarů (3 649 000 Kč). I když není pochyb o tom, že se jedná o hrozný příběh, je skvělé vidět, jak může být Apple zařízení použito k záchraně života. Proto, pokud nemáte funkci „Hledat iPhone“ zapnutou, tak byste tak měli ihned učinit.

Find-My-iPhone-situation-681x409

*Zdroj: cultofmac

Dnes nejčtenější

.