Zavřít reklamu

K představení iOS a iPadOS 15, macOS 12 Monterey, watchOS 8 a tvOS 15 došlo již před několika dlouhými týdny. Konkrétně se Apple rozhodl systémy představit tradičně na vývojářské konferenci WWDC, která se konala na začátku června. Ihned po skončení úvodní prezentace vydala jablečná společnost první vývojářské beta verze systémů, o několik dní později pak také veřejné beta verze. V současné chvíli už se nacházíme za půlkou čekací doby na vydání veřejných verzí všech zmíněných systémů. I nadále se na našem magazínu věnujeme všemožným novinkám, se kterými Apple přišel – a v rámci tohoto návodu tomu nebude jinak. Konkrétně se nyní podíváme na novinku z iOS 15.

iOS 15: Jak využívat interaktivní zeměkouli v Mapách

Součástí iOS 15 a dalších nových systémů je nespočet nových funkcí, které zajisté budeme využívat každý den. Určité funkce nejsou tak úplně důležité pro každodenní fungování, i přesto ale dokáže určitým způsobem překvapit a popřípadě i zabavit. Patříte-li mezi pravidelné čtenáře našeho magazínu, tak vám zajisté neunikla informace o tom, že v Mapách z macOS 12 Monterey se nově nachází interaktivní zeměkoule. Dobrou zprávou je, že tato interaktivní zeměkoule se nachází i v iOS a iPadOS 15. Pokud byste si ji chtěli prohlédnout, tak stačí postupovat následovně:

  • Prvně je nutné, abyste se na vašem iPhonu s iOS 15 přesunuli do aplikace Mapy.
  • Jakmile tak učiníte, tak stačí, abyste kompletně mapu oddálili.
  • Po postupném oddělování se začne formovat interaktivní zeměkoule.
  • V případě, že mapu oddálíte kompletně, tak se vám objeví celá zeměkoule, kterou si můžete prohlédnout.

Pomocí výše uvedeného způsobu lze tedy v rámci iOS či iPadOS 15 zobrazit interaktivní zeměkouli. Díky té si můžete prohlédnout všemožné krásy světa. Pokud se například přesunete na nějakou známou horu, tak si můžete rozkliknout její profil, ve kterém se vám zobrazí základní informace – třeba nadmořská výška či průvodci. Interaktivní zeměkoule je k dispozici pouze v nejnovějších systémech, pokud byste se v Mapách oddálili v rámci iOS 14 a dalších „starších“ operačních systémech, tak se vám nezobrazí zeměkoule, ale klasická plochá mapa světa.

Dnes nejčtenější

.