Zavřít reklamu

Od představení nových operačních systémů uběhla už relativně dlouhá doba. Aktuálně už jsou na světě druhé vývojářské beta verze, společně s prvními veřejnými. To znamená, že si iOS a iPadOS 15, společně s macOS 12 Monterey, watchOS 8 a tvOS 15 může vyzkoušet už doopravdy každý z nás. Již od samotného představení vás na našem magazínu zásobujeme různými články, ve kterých se společně díváme na novinky, které ve zmíněných nových systémech přibyly – a že jich je opravdu dost, což se na první pohled nemuselo zdát. V tomto článku se podíváme na další novinku z iOS 15.

iOS 15: Jak ve Fotkách nastavit, aby nedocházelo k zobrazování fotek s vybranou osobou

Určitého vylepšení se v rámci iOS 15 dočkala také nativní aplikace Fotky. Už jsme si například ukázali, jakým způsobem můžete upravit fotografie v Memory Mixes, popřípadě jakým způsobem lze fotografie vyhledávat přes Spotlight. Pokud se ve Fotkách přesunete do sekce Pro vás, tak si můžete nechat zobrazit doporučené vzpomínky. Na těchto doporučených vzpomínkách se může nacházet člověk, kterého z nějakého důvodu úplně vidět nechcete. Nově si v iOS 15 můžete nastavit, aby vám Fotky vzpomínky v tímto člověkem nabízely méně, a to následujícím způsobem:

  • Prvně je nutné, abyste na iPhonu s iOS 15 přešili do nativní aplikace Fotky.
  • Jakmile tak učiníte, tak se ve spodním menu přesuňte do sekce Pro vás.
  • Zde poté sjeďte níže k sekci s názvem Doporučené fotografie.
  • Následně najděte fotku s osobou, kterou nechcete vídat, a rozklikněte ji.
  • Poté v levém dolním rohu klepněte na ikonu sdílení.
  • V menu sdílení pak sjeďte níže a klepněte na možnost Tohoto člověka nabízet méně.
  • Dále se zobrazí rozhraní, ve kterém si můžete zvolit buď Tohoto člověka nabízet méně nebo Tuto osobu nenabízet.
  • Jednu z možností zaškrtněte podle vlastního uvážení, a poté klepněte na Potvrdit v dolní části obrazovky.

Pokud zvolíte možnost Tohoto člověka nabízet méně, tak vám nebudou nabízeny samostatné fotky této osoby a ani nedojde k jejímu přidávání do vzpomínek. Na skupinových fotkách se však osoba stále bude moci nacházet. Zvolíte-li Tuto osobu nenabízet, tak si můžete být jistí, že se vám v aplikaci Fotky snímky s touto vybranou osobou nebudou zobrazovat vůbec, ani v rámci skupinových fotek. Chcete-li na někoho zapomenout, ale nechcete fotografie mazat, tak se jedná o ideální způsob, jak to provést.

Související články

Dnes nejčtenější