Zavřít reklamu

Apple dle informací od agentury Bloomberg pracuje na programu „ Retail Flex“, který umožní zaměstnancům Apple Store pracovat několik týdnů přímo v místě pracoviště, a další týdny na dálku. Z domova budou zajišťovat technickou podporu, zákaznický servis a online prodej. Nový pracovní systém chce společnost otestovat již tento rok.

Retail Flex je v podstatě pokračováním režimu v době pandemie, kdy musela firma uzavřít své prodejny, a mnoho zaměstnanců dostalo za úkol pracovat z domu. Účastníci programu jsou žádáni, aby v něm vydrželi nejméně šest měsíců. Po jeho spuštění budou střídat místa působení v závislosti na poptávce v obchodech a online nákupů v různých obdobích v roce. Mzdy zůstanou konstantní bez ohledu na místo pracoviště. Apple jim bude proplácet i některé výdaje za internet a obdrží 100 amerických dolarů na vybavení kanceláře. Nyní už se všechna maloobchodní místa otevřela a plně fungují. Společnost se ale rozhodla reagovat na to, že si lidé během online nakupování a vyzvedávání objednávek v obchodech vytvořili nové zvyky, a dle jejich očekávání bude mnoho zákazníků tuto formu upřednostňovat před osobním prodejem i v současnosti.

Oznámení o novém programu přichází spolu s hybridním plánem pro podnikové zaměstnance. Někteří z nich požadovali prostředí, které by jim umožnilo trvalý home office, ale viceprezidentka pro maloobchod a lidi ve společnosti Apple Deirdre O’Brien objasnila, že je osobní přístup pro firemní kulturu zásadní. Nově ale umožní zájemcům od září tohoto roku pracovat v kancelářích v pondělí, úterý a čtvrtek, zbylé pracovní dny z domova. Od září do prosince také Apple plánuje posílit opatření kvůli vydání několika nových iPhonů, iPadů, Maců, Apple Watch a Airpods. Konkrétní plány firma odmítla komentovat.

Dnes nejčtenější

.