Zavřít reklamu

Zdá se, že lokalizátory AirTagy a jim uzpůsobené rozhraní pro vyhledávání v aplikaci Najít zatím nevydaly všechna svá tajemství. Věděli jste například to, že Najít dostala do vínku u funkce precizní vyhledávání, která je dostupná jen na iPhonech s čipy U1, skrytý vývojářský mód sloužící zřejmě pro kalibraci i získání více informací z hledání? 

Skrytý vývojářský mód precizního vyhledávání v Najít byl objeven naprostou náhodou. Zaktivovat se totiž podařil frustrovanému majiteli AirTagu, který nebyl schopen přes Najít své lokalizátory dohledat – tedy až poté, co se mu podařily na několikátý pokus konečně úspěšně spárovat. Nešťastník se se svým příběhem pochlubil na diskuzní síti Reddit, na které poznamenal, že skrytý režim spustil de facto náhodou ve vzteku pětinásobným “kliknutím” na své jméno zobrazené právě v rozhraní pro precizní vyhledávání. Poté se okamžitě zobrazily v aplikaci různé osy a informační ukazatele. Jak režim vypadá se můžete podívat na videu níže. Je nicméně možné, že jej půjde zhlédnout jen na YouTube – režim přehrávání totiž již jeho majitel několikrát změnil. 

Vývojářský režim v precizním vyhledávání je ve své podstatě pro běžného uživatele absolutně k ničemu, jelikož neumožňuje spustit žádné veřejně nedostupné funkce či si zobrazit jiné nedostupné informace. Je však zajímavé vidět, co mají vývojáři pracující na této vychytávce v rukou. Zda se dočkáme v budoucnu dalšího rozvoje, který by umožnil AirTagy používat ještě zajímavěji nicméně ukáže až čas. 

Dnes nejčtenější

.