Zavřít reklamu

Spotlight na iPhonu toho umí opravdu hodně. Dokáže vyhledávat soubory, složky a aplikace na iPhonu, stejně jako si umí poradit s převody jednotek, vybranými výpočty, případně vám usnadní změny některých prvků nastavení na vašem iPhonu. Kromě toho jej můžete využít také k vyhledávání fotografií a videí z fotogalerie vašeho iPhonu. Jak na to?

Spotlight na iPhonu slouží jako výkonný vyhledávací nástroj, který uživatelům umožňuje rychle najít obsah a přistupovat k němu. Zatímco se primárně zaměřuje na vyhledávání aplikací, kontaktů a textového obsahu v aplikacích, v operačním systému iOS 17 přibyla také videa.

Nyní můžete prostřednictvím Spotlightu na iPhonu vyhledávat videa podle scén, osob a činností. Po rozkliknutí výsledku navíc budete mít k dispozici rozhraní, které zvýrazní části videa, jež odpovídají vašemu dotazu.

  • Nejprve aktivujte Spotlight přejetím prstu po ploše směrem dolů.
  • Do vyhledávacího řádku zadejte klíčová slova související s hledaným videem. Spotlight může vyhledávat videa pomocí položek Lidé, Činnosti nebo Scény. Pro upřesnění můžete na začátek vyhledávacího řetězce zadat výraz „Videa“.
  • Pokud tedy hledáte video osoby, jejíž jméno je přidáno v aplikaci Fotografie, můžete její videa vyhledat přímo pomocí jejího jména. Funguje to ale i obecně, například můžete vyhledávat miminka nebo děti, domácí zvířata atd. obecně. Můžete také vyhledávat činnosti, jako je tanec, hraní atd. nebo scény, jako je pláž, hory atd. Můžete je také kombinovat a zpřesnit tak vyhledávání.

Z rozhraní s přehrávaným videem můžete následně klepnutím na ikonku Fotek přejít na dané video přímo v galerii vašeho iPhonu, přesunout video do sdílené knihovny, uložit jej do vybraného alba nebo jej sdílet.

Dnes nejčtenější

.