Zavřít reklamu

Přestože se o vývoji ohebného iPhonu hovoří již několik dlouhých let, Apple jej zatím světu ne a ne představit. Práce na něm však podle předního Apple analytika Ming-Chi Kua stále zdárně pokračují, přičemž jeho nynější předpokládaný termín vydání je rok 2023, pravděpodobně pak již tradiční podzim. 

Zdroje Kua tvrdí, že o displej novinky se má postarat exkluzivně Samsung, který je v současnosti absolutním lídrem tohoto odvětví. Co se pak týče úhlopříčky displeje, jako nejideálnější se Applu jeví 7,5” až 8”, což je jen pro představu stejná úhlopříčka, kterou nabízí iPady mini. Jednat by se tedy mělo o poměrně velký kousek, který však bude samozřejmě ve složeném stavu z hlediska prostorové náročnosti poměrně přívětivý. Díky tomu od něj proto očekává velmi slušný úspěch i samotný Apple, který dle Kuových zdrojů věří, že ač se bude jednat o naprostou novinku, podaří se jí hned první rok prodat 15 až 20 milionů kusů, což není rozhodně málo. V následujících letech se pak samozřejmě počítá s prodeji o poznání většími. 

Ačkoliv není o finálním designu zřejmě ještě úplně rozhodnuto, jako nejpravděpodobnější se jeví podoba prvního ohebného Samsungu – tedy modelu Galaxy Fold. Jednat by se tedy mělo de facto o smartphone “knížkového” otevírání, který umožňuje nasazení velkého displeje dostupného po rozevření, ale zároveň i plnohodnotné využití telefonu jako takového při zavřeném stavu díky displeji na jeho zádech či přední straně. Je nicméně otázkou, jakou cenovku Apple na svůj první ohebný telefon nakonec nalepí. 

Dnes nejčtenější

.