Zavřít reklamu

Tři slova, která každý fanoušek společnosti Apple velice dobře zná a na která vždy během keynote čekal, neboť obvykle znamenala příchod něčeho zajímavého a nového. Steve Jobs touto hláškou uvedl nemálo dnes už legendárních produktů a Apple si v minulosti řekl, že by bylo fajn si tento mini slogan nechat ochránit ochrannou známkou. To se však nepovedlo.

Popudem o snahu získat ochrannou známku na tento slogan bylo jeho využití v marketingové kampani hodinářského koncernu Swatch, který si jej chtěl zároveň nechat zaregistrovat jako ochrannou známku pro své vlastní použití. Apple na to reagoval snahou právníků tento krok zvrátit a to zejména kvůli tomu, že dle Applu takto Swatch koná jen ve zlém úmyslu. Obě společnosti se historicky již několikrát střetly kvůli použitému názvu či pojmenování, které si nárokovala jedna nebo druhá strana.

Podle nejnovějšího vyjádření soudce, který má spor o „one more thing“ na starosti, si však Apple nemůže uzurpovat tento slogan jen pro sebe, zároveň se právním zástupcům společnosti z Cupertina nepodařilo doložit, že by Swatch nějakým způsobem porušovala či poškozovala Apple tím, že tento slogan využívá.

Apple a Swatch spolu tímto způsobem bojují už léta. V roce 2015 byla Applu odmítnuta ochranná známka na „iWatch“, neboť měl být název příliš podobný názvu „iSwatch“, který v té době koncern Swatch používal. Apple byl neúspěšný i ve snaze zabránit hodinkovému gigantu v používání sloganu „Tick Different“, jehož inspirace je zcela zřejmá.

Dnes nejčtenější

.