Zavřít reklamu

Pro běh neexistuje špatné počasí, jen špatné oblečení, špatná obuv a málo motivace. Těchto 5 aplikací na běhání pro iPhone vám ale pomohou nejen s během začít, protože vás budou i motivovat k tomu nepolevit, vydržet, být pravidelní a dosáhnout lepších výsledků. Jedna třeba obsahuje i mikrosociální síť, druhá zase informuje o pitném režimu. 

Běh a Chůze Aplikace Goals GPS (zdarma v App Store) 

Aplikace vám umožní vyběhnout bez reklam a bez nutnosti přihlášení (ale s předplatným), ať už jste úplný začátečník, nebo je běh vaším životní stylem. Smysl titulu je v nastavení si cíle a snaze ho dosáhnout, a to každý den. Cíl může mít formu uběhnuté vzdálenosti, ale i spálených kalorií nebo vykonaných kroků atd. Dále aplikace umí poskytovat i hlasovou odezvu (např. po určité vzdálenosti), přičemž nabízí množství tréninkových plánů a podporu pro Apple Watch.

Aplikaci můžete stáhnout zde

FITAPP Cyklistika a Běh, Chůz‪e (zdarma v App Store) 

FITAPP samozřejmě chce, abyste se cítili fit, proto se primárně jedná o tracker nejen trasy a výkonu při vašem běhu. Jde ale také o mikrosociální síť, ve které můžete sledovat své přátele, chlubit se jim se svými výsledky a stejně tak je motivovat k lepším odvedeným výsledkům. Stejný efekt pak mají samozřejmě i ty jejich na vás. K tomu aplikace poskytuje množství analýz progresu (např. formou měsíčního hlášení) atd. I zde je přítomna plná podpora Apple Watch.

Aplikaci můžete stáhnout zde

Start Running For Beginners (zdarma v App Store) 

Jak už název aplikace napovídá, je ta zaměřena na všechny začátečníky. Právě vzhledem k tomu umí ideálně dávkovat tréninky tak, abyste hned na začátku nepřepálili svůj start. V počátcích totiž není vhodné zajímat se o čas, vzdálenost a kalorie, ale o správné dýchání a pravidelné přestávky. Proto je také přítomné odstupňování jednotlivých úrovní, kdy první trvá 20 minut, poslední už jednu hodinu.

Aplikaci můžete stáhnout zde

Runmeter Running & Cycling GP‪S‬ (zdarma v App Store) 

Aplikace dělá z vašeho iPhonu výkonný fitness počítač se zobrazením map, grafů, ukazatele intervalů, kol, ale i oznámení, tréninkových plánů a dalších. Jeho velkou výhodou je plná integrace hlasové asistentky Siri. Skrze více jak 30 otázek se jí tak můžete zeptat na svůj progres, aniž byste museli polevit ze svého tempa. Veškerá data jsou pak ukládána do vašeho zařízení, není ani třeba žádných přihlášení. Aplikace funguje i na Apple Watch.

Aplikaci můžete stáhnout zde

Run and Burn – Running Traine‪r‬ (zdarma v App Store) 

Titul má oproti ostatním dvě velké výhody. Tou první je pitný režim. Aplikace totiž dbá na jeho správné dodržování. Druhou je pak více jak 500 tipů na dietní jídla, ale i pomocník při výběru správné běžecké obuvi. Najdete zde také množství doporučeních na jednotlivá cvičení, ale jinak se aplikace samozřejmě primárně soustředí na trackování vašeho běhu a progresu, kterého svou pravidelností dosahujete.

Aplikaci můžete stáhnout zde

Dnes nejčtenější

.