Zavřít reklamu

Určitě už jste se někdy ocitli v situaci, kdy jste měli nějaké video a potřebovali jste ho zkrátit, anebo určitým způsobem sestříhat tak, aby vypadalo lépe, popřípadě abyste se zbavili nějaké nechtěné pasáže. Využít k tomu můžete jablečnou aplikaci iMovie, kromě ní je však skvělou volbou také aplikace iMyFone Filme. V tomto článku se podíváme na postupy v obou těchto programech.

Úprava videí v iMovie

iMovie je naprosto skvělá aplikace, pomocí které můžete jednoduše sestříhat a zkrátit videa. Apple touto aplikací cílí především na amatérské jedince, kteří si chtějí svá videa sestříhat rychle, kvalitně a hlavně jednoduše. V iMovie tak najdete veškeré nástroje, které se mohou hodit všem klasickým uživatelům.

Jak zkrátit video v iMovie

Postup pro zkrácení videa v iMovie tedy není vůbec složitý. Prvně je nutné, abyste si iMovie stáhli z App Storu – stačí klepnout na tento odkaz. Jakmile tak učiníte, tak samotnou aplikaci samozřejmě spusťte. Ocitnete se na domovské obrazovce, kde klepněte na Nový projekt, a poté zvolte možnost Film. Ihned poté se ocitnete v rozhraní pro úpravu videa, kde klepněte tlačítko Importovat médium. Poté si na disku najděte konkrétní video, označte jej a importujte.Po úspěšném importu se video objeví v horní části, ze které ho přesuňte dolů na časovou osu. Nyní podržte klávesu Ra podržením levého tlačítka myši označte část videa, kterou chcete ponechat. Poté na výběr klepněte pravým tlačítkem a zvolte Zkrátit výběr. Nakonec klepněte v horní liště na Soubor -> Sdílet -> Soubor. Otevře se nové okno, ve kterém nastavte parametry a potvrďte export.

Skvělá alternativa v podobě Filme

Jak už jsem zmínil výše, tak existuje skvělá alternativa iMovie, která se nazývá iMyFone Filme. Výhodou této aplikace je mimo jiné fakt, že ji bez problémů stáhnete a nainstalujete jak na macOS, tak i na Windows – iMovie totiž na Windows k dispozici není. Aplikace Filme nabízí především jednoduché ovládání, se kterým se rychle skamarádí naprosto každý z vás. Jednoduše tak můžete vytvářet různá narozeninová, svatební, cestovní, fitness a další videa, což se rozhodně hodí. Filme jde samozřejmě s dobou, takže nabízí i moderní materiály, se kterými lze pracovat. Nechybí samozřejmě ani klasické nástroje pro úpravu a střih videa, společně s možností pro přidání hudby.

Jak zkrátit video ve Filme

V případě, že vás aplikace Filme zaujala, popřípadě pokud už jste si ji nainstalovali, tak by vás mohlo zajímat, jakým způsobem lze video ve Filme zkrátit. Ani v tomto případě se nejedná o nic složitého, ba naopak je postup oproti iMovie ještě jednodušší. Prvně je samozřejmě nutné, abyste ze stránek iMyFone Filme stáhli, a poté nainstalovali. Po spuštění Filme klepněte nahoře na Import a vyberte video, které chcete zkrátit. Samotné video přesuňte na časovou osu, kde jej pak stačí chytit za jeho začátek či konecposunout tak, aby došlo ke zkrácení. Pokud jste s výsledkem spokojeni, tak stačí výsledné video exportovat.

Vyhrajte AirPods Pro! Speciální příležitost pro tvůrce videí

Patříte mezi jedince, kteří rádi tvoří všemožná videa? Přijde vám, že jsou vaše výtvory opravdu parádní, ale bohužel prozatím nemáte nikoho, kdo by je mohl ocenit? Pokud jste si na byť jednu z uvedených otázek odpověděli kladně, tak pro vás mám naprosto perfektní příležitost, díky které můžete vyhrát AirPods Pro jakožto hlavní cenu, anebo třeba stabilizátor DJI Osmo Mobile 3, několik hodnotných poukázek na Amazon, anebo třeba licenci aplikace Filme zcela zdarma. Postup pro zapojení do soutěže je velmi jednoduchý:

  1. Stáhněte a nainstalujte si aplikaci iMyFone Filme.
  2. Vyzkoušejte si Filme a vytvořte takové video, ve kterém využijete veškeré funkce a potenciál zmíněné aplikace.
  3. Jakmile se vám podaří vytvořit nějaké video, tak ho exportujte, a poté nahrajte na stránky akce. 
  4. Nakonec už jen stačí sledovat YouTube kanál iMyFone Filme, na kterém se brzy objeví vyhlášení.

Vítěze bude ručně vybírat tým, který stojí za aplikací Filme. Hodnoceno bude hlavně využití všemožných funkcí, samozřejmě ale také originalita, samotný vzhled videa a také to, jak dokáže zaujmout. Po odeslání vašeho výtvoru budete o této skutečnosti informováni mailem, poté už jen stačí vyčkat na vyhlášení na YouTube. Jestliže váš aplikace Filme zaujala, tak si ji díky této speciální příležitosti můžete zakoupit s 85% slevou – roční předplatné aplikace váš tak vyjde na pouhých 14.95 dolarů, namísto původních 59.95 dolarů.

Na stránky zmíněné akce se dostanete pomocí tohoto odkazu

Dnes nejčtenější

.