Zavřít reklamu

Že je Muskova automobilka Tesla jednou z nejodvážnějších firem současnosti není již dlouhou dobu žádným tajemstvím. Skvělým příkladem může ostatně být relativně nedávno představený elektromobil Cybertruck, který svým designem připomíná stroje ze vzdálené budoucnosti. Právě v té se zřejmě automobilka inspirovala i nyní u faceliftu Modelu S, který před pár hodinami slavnostně odhalila. Zatím však spíše budí emoce a možná i zděšení. 

Jak můžete vidět v galerii vedle tohoto odstavce, moderního pojetí se Tesla u upgradu Modelu S rozhodně nebála. Velmi zajímavě vypadá už samotný volant, který působí spíše jako knipl pro ovládání vesmírných lodí či vozů, které můžeme v současnosti vídat maximálně tak na závodních okruzích. Velmi blízký je totiž nový volant Tesly například formulím. Co se pak týká dalších vymožeností, zcela nepřehlédnutelný je středový displej sloužící jak pro ovládání vozu, tak i multimédia zřejmě i včetně her, či druhý displej umístěný na místě pro tachometr a otáčkoměr. Poměrně zajímavé je, že první zmiňovaný displej je tentokrát orientovaný na šířku místo na výšku, díky čemuž by měl být právě pro multimediální obsah využitelnější než kdykoli předtím. 

Neméně zajímavé jsou i další technické specifikace vozu. Základní verze Long Range má totiž nabídnout dojezd 663 km a zrychlení z 0 na 100 za 3,2 sekundy. Pokud si pak člověk připlatí za vyšší verzi Plaid, z 0 na 100 se dostane za 2,1 sekundy. Pokud by vás pak zase lákal větší dojezd, vrcholová verze Plaid+ ujede na jedno nabití neuvěřitelných 840 kilometrů. Co se pak týká cen, ty jsou nastaveny na zhruba 90 000 euro za základní model, za nejvyšší řadu s dojezdem přes 800 kilometrů na jedno nabití pak zaplatíte 140 000 euro. Více technických specifikací zatím výrobce neodhalil. 

Dnes nejčtenější

.