Zavřít reklamu

První hodiny nového roku ubíhají a před většinou z nás stojí nějaká ta předsevzetí, která jsme si předsevzali. Již tradičně se velká část novoročních předsevzetí týká fitness nebo pohybu obecně, ať už jde o běhání, posilování, plavání či jiné formy více či méně náročných pohybových aktivit, od kterých očekáváme zlepšení fyzické kondice. Níže se podíváme na několik populárních aplikací, které vám s tímto cílem mohou v průběhu roku pomoci.

Nativní aplikace Cvičení a Kondice

Pokud čtete tyto řádky, je velice pravděpodobné že máte v kapse iPhone a/nebo na ruce Apple Watch. Pokud to tak je, tak k základnímu (a pro mnohé zcela dostačujícímu) sledování pohybových aktivit a zaznamenávání výkonu je kombinace aplikací Cvičení a Kondice ideální. Aplikace Cvičení v Apple Watch poslouží jako skvělý fitness tracker pro velice širokou škálu pohybových aktivit. Aplikace Kondice v iPhone vám pak nabídne skvělý přehled o všech cvičení, základní statistiky a trendy ve vaší progresi. Pokud nehledáte nějaké velice specifické funkce, nativní aplikace toho dovedou opravdu mnoho, včetně například možnosti soutěžit se svými kamarády.

Strava

Aplikaci Strava není třeba příliš představovat, jelikož se jedná o pravděpodobně nejpopulárnější a nejrozšířenější fitness aplikaci primárně zaměřenou na běhání a cyklistiku. Aplikace nabízí pokročilé funkce sledování a analyzování výkonu, včetně velice detailních statistik. Aplikace nabízí také propojení se sociálními sítěmi, které umožní široké možnosti interakce se svými přáteli. Aplikace je velice populární i mezi profesionálními atlety, kteří využívají její pokročilé monitorovací a statistické funkce. To je jistou zárukou o tom, že jde skutečně o velice povedenou apku, pokud to s během či cyklistikou myslíte skutečně vážně. Aplikace nabízí i verzi pro Apple Watch.

Slopes

Pokud se vyžíváte v zimních radovánkách a to zejména pak na sjezdovkách nebo v upravené stopě, vyzkoušejte aplikace Slopes. Ta nabídne pokročilé možnosti sledování a zaznamenávání všech možných typů lyžování, běžkování, jízdě na snowboardu a dalších aktivit. Aplikace nabídne skvělý přehled o najetých kilometrech včetně dalších informací jako je převýšení, záznamy rychlosti, zároveň dokáže sama rozpoznat jízdu po lanovce a další. V současné době se na sjezdovky jen tak nepodíváme, jakmile se však otevřou, aplikaci Slopes rozhodně doporučujeme vyzkoušet.

MyFitnessPal

Od trackerů pohybových aktivit se přesuneme k aplikacím, které se zabývají kontrolou a analýzou jídelníčku. Mezinárodní jedničkou je v tomto ohledu aplikace MyFitnessPal, která nabídne jednak obrovskou databázi jídel a surovin, zároveň nabídne podporu propojení s jinými službami které sledují pohybové aktivity. Díky tomu je možné si upravit jídelníček dle potřeby a dle své každodenní aktivity. Pokud se chcete zaměřit na úpravu jídelníčku a jeho analýzu, MyFitnessPal rozhodně stojí za vyzkoušení.

Kalorické tabulky

Pokud se bojíte anglického uživatelského rozhraní MyFitnessPal, existuje česká alternativa v podobě aplikace Kalorické tabulky. Ta nabízí o něco omezenější funkce než výše uvedená alternativa, pozitivem však je poměrně rozsáhlá databáze potravin a surovin které se běžně prodávají v českých obchodech. I Kalorické Tabulky nabídnou integraci pohybových aktivit a přizpůsobení jídelníčku vašim individuálním potřebám.

Dnes nejčtenější

.