Zavřít reklamu

Zatímco mnohé androidí smartphony již relativně dlouho nabízí 1TB interní úložiště, Apple stále prodává iPhony “jen” s 512GB v maximu. Nároky na paměť telefonů však strmě rostou, kvůli čemuž je i on alespoň podle informací leakera Jona Prossera odhodlán nasadit do iPhonů 1TB úložné moduly. 

O nové chystané úložné variantě pro iPhony se Prosser zmínit jen v krátkosti prostřednictvím svého Twitteru, takže o těchto plánech Applu zatím příliš mnoho nevíme. Obecně se však dá očekávat, že by k nasazení toto úložné varianty mohlo dojít už příští rok, jelikož po ní rok od roku volá čím dál více uživatelů. Objem jejich dat se totiž při dlouhodobém používání jablečného ekosystému pozvolna zvětšuje, takže je jasné, že pokud nechtějí svá data promazat, potřebují zařízení, která je nebudou svým úložištěm nikterak limitovat. 

Obecně se dá říci, že se 1TB úložišti u svých mobilních zařízení Apple zatím spíše vyhýbá. V současné době jej totiž nabízí jen a pouze u iPadů Pro, přestože by jej ocenili i uživatelé levnějších iPadů Air či mini. Totéž v bledě modrém se však dá ve výsledku říci o velkém úložišti jako takovém, jelikož mnohé Apple produkty zejména z levnější části jeho portfolia jsou i při nakofigurování maximálního úložiště pořád relativně úložně skoupé. V tomto případě je však jasné, že se ze strany Applu jedná o holou strategii, která mu takto pomáhá prodávat zařízení s vyšší řady, jejichž funkce sice uživatelé neocení, ale dostanou díky nim kýžené úložiště. 

Dnes nejčtenější

.