Zavřít reklamu

Jednou z vlastností iOS / iPadOS App Storu je nabídka aplikací, které Apple uživatelům doporučuje k vyzkoušení. Některé z těchto navrhovaných aplikací často vypadají velice zajímavě, proto jsme se rozhodli, že některou z nich čas od času vyzkoušíme. Tentokrát padla volba na aplikaci Moodboard pro tvorbu koláží nejen na sociální sítě. Co na ni říkáme?

Vzhled

Podobně jako řada jiných aplikací tohoto typu vás i Moodboard zpočátku provede základním přehledem svých funkcí. Hlavní obrazovka aplikace vypadá velice jednoduše – najdete na ní plochu pro přidání nové koláže, v pravém horním rohu naleznete tlačítko pro přidání fotografií. V levém horním rohu se pak nachází tlačítko pro přechod do krátkého návodu na použití a pro sdílení aplikace. Na spodní části obrazovky, která je určená k vytváření koláží, najdete tlačítko pro přidání textu, výběr barev, volbu formátu plátna a volbu počtu částí koláže.

Funkce

Aplikace Moodboard slouží k jednoduchému a rychlému sestavování originálních koláží na různé sociální sítě, ale třeba také do vašeho soukromého digitálního fotoalba. Snímky do koláží můžete přidávat z fotogalerie vašeho iPhonu, provádět u nich základní i pokročilejší úpravy a přidávat a formátovat text. U koláží, vytvořených v aplikaci Moodboard, můžete také libovolně měnit pozadí, a formát svých koláží můžete přímo v aplikaci snadno a rychle přizpůsobit tomu, kam je chcete umístit – poměr stran můžete nastavit buďto na 9: 16 nebo na 4 : 3, k dispozici máte ale také čtvercový formát nebo možnost orientace na šířku. Pro ještě lepší barevné sladění nabízí Moodboard populární funkci kapátka, aplikace také podporuje ovládání za pomoci gest.

Závěrem

Moodboard je vynikající aplikace pro všechny, kteří rádi tvoří koláže ze svých fotografií, ale zároveň nechtějí jejich tvorbou ztrácet zbytečně mnoho času. Aplikace vám nabídne přesně ty nástroje, které potřebujete pro základní tvorbu, nepožaduje po vás nadlidské technické úkony a vytvořením koláže vás provede snadno a rychle. Je bezplatná a bez reklam, takže pokud pátráte po nástroji, který by vám pomohl s tvorbou koláží, rozhodně Moodbard vyzkoušejte.

Dnes nejčtenější

.