Zavřít reklamu

Komerční sdělení: Pokud aktuálně sháníte nový mobilní telefon, zřejmě vás také zajímá, jak při jeho nákupu ušetřit. Dobrou zprávou je, že máte celou řadu možností, takže je možné nakoupit opravdu výhodně.

Zaměřte se na slevové akce

Pokud si prohlédnete kupóny na Smarty, rychle zjistíte, že si nový mobilní telefon můžete jednoduše pořídit levněji i o několik set korun. Podobné akce je navíc možné nalézt rovněž u dalších internetových i kamenných obchodů. Právě slevové kupóny v současné době znamenají jednu z nejzajímavějších možností, jak při nákupu chytrého telefonu, ale také příslušenství ušetřit. Prodejci tímto způsobem lákají nové i stávající zákazníky k nákupu, takže pokud aktuálně sháníte nový mobil, zaměřte se právě na slevové kupóny, které lze nalézt na různých slevových portálech.

iPhone X plocha nahled
Zdroj: Unsplash

Při nákupu veškeré elektroniky je samozřejmě možné využít i „klasické“ slevy, jež už jsou započítány v ceně zboží. Najdete je na webech jednotlivých prodejců, ale třeba také na jejich sociálních sítích. Poměrně novou možnost, jak ušetřit při online nákupech, představuje tzv. cashback. Stačí nakoupit přes příslušný odkaz na slevových portálech a část utracených peněz (třeba i 10 %) vám bude do několika hodin či dní vrácena zpět na účet. A pokud sháníte mobilní telefon v předvánočním období, určitě se vyplatí využít Black Friday, kdy bývají slevy opravdu výrazné (někdy i hodně přes 50 %)!

Záleží i na tom, kde nakoupíte

Nový mobilní telefon si je možné pořídit hned několika způsoby. Pochopitelně si jej můžete koupit u mobilního operátora, ačkoli zde je nabídka ve většině případů vázána i na pořízení SIM karty a tarifu. Často se navíc musíte operátorovi upsat na několik let. Na druhou stranu bývá v tomto případě cena chytrého mobilu nižší. Musíte tedy zvážit, zda je pro vás tato možnost vhodná.

Telefon si je možné zakoupit rovněž v obchodech s elektrem. V tomto případě vás sice nákup samotného zařízení může vyjít dráže, nicméně zase nebudete nutně vázáni měsíčními poplatky. Jde o vhodnou možnost pro ty, jež mobil nepoužívají často, nemají měsíční paušál a kupují si kredit.

iPhone Safari Lsa
Zdroj: Redakce Letem světem Applem

Třetí možností je nákup v některém z internetových obchodů. U mnoha z nich je možné využít všechny výše zmíněné slevové akce, které mohou znamenat značnou úsporu. Ceny v e-shopech jsou navíc obvykle nižší než ceny v kamenných obchodech. Mnoho online prodejců zároveň nabízí dopravu zdarma, takže se cena jednotlivých produktů už nemusí nijak navyšovat.

Nakupte chytré zařízení chytře

Ušetřit se dá snadno.

Každoročně se na trhu s mobilními telefony objeví spousta nových zařízení. Mnohé z nich jsou přitom vybaveny nejmodernějšími technologiemi, díky čemuž se mohou zaváděcí ceny vyšplhat opravdu vysoko. Spoustu z těchto technologií přitom řada běžných uživatelů vůbec nevyužije. Klidně se tedy zaměřte na nižší řady mobilů. Ačkoli nedisponují nejlepší výbavou na trhu, jejich cena s příchodem nové řady obvykle klesá, a díky tomu poměrně často přinášejí lepší poměr cena/výkon, což se o úplně nových zařízení mnohdy říci nedá.

Stejně jako v dalších segmentech, i v oblasti mobilních telefonů platí, že zákazníci často platí za značku. Z toho mj. vyplývá, že někdy i dražší zařízení nedosahují parametrů levnějších modelů. Proto se můžete zaměřit na mobily od méně známých výrobců, které mohou být opravdu kvalitní. Zorientovat se přitom lze např. podle uživatelských recenzí. A samozřejmě můžete dát přednost zařízením z druhé ruky, případně repasovaným anebo rozbaleným kusům. Ty většině běžných uživatelů nepochybně vystačí a z hlediska financí mohou vyjít značně výhodněji.


Magazín Letem světem Applem nenese za text výše žádnou odpovědnost. Jedná se o komerční článek, jehož dodavatelem (v plném znění spolu s odkazy) je inzerent. 

Dnes nejčtenější

.