Zavřít reklamu

I když se to může zdát jako pár dní, tak od představení iOS 14 a dalších nových operačních systémů v rámci konference WWDC20 uběhl již celý měsíc a několik týdnů k tomu. Novinek je v nových operačních systémech požehnaně, kromě toho jsou systémy vcelku stabilní, což rozhodně oceňují vývojáři a všichni beta testeři, kteří nové systémy testují. Kromě viditelných novinek pro klasické uživatele Apple do iOS 14 přidal i takové funkce, které jsou určené především vývojářům. Zmínit lze například nové API App Attest, které má zvýšit bezpečnost při používání aplikací.

App Attest API je součástí funkce DeviceCheck, díky které mohou aplikace v rámci iOS bezpečně fungovat. Při využití App Attest je přímo na zařízení vygenerován speciální kryptografický klíč, s pomocí kterého je možné ověřit integritu aplikace ještě před tím, než server povolí přístup. Díky tomu nebude možné spustit falešné a popřípadě hacknuté aplikace, které mohou být nahrány například přes jailbreak: „Novou částí DeviceCheck se stalo App Attest API, které pomáhá uživatele chránit proti různým bezpečnostním rizikům v iOS 14 a novějším. Při využití App Attest je generován speciál kryptografický klíč, s jehož pomocí se ověří integrita aplikace ještě předtím, než server předá aplikaci nějaká citlivá data,“ uvádí Apple.

iOS 14:

Jak už jsme zmínili v úvodu, tak od představení iOS 14 už uběhl celý měsíc a několik týdnů k tomu. Apple se tak rozhodl vývojářům využívání App Attest API připomenout, aby na něj nezapomněli, a hlavně aby jej využívali na 100 %. Pokud se nějaký vývojář pro integraci App Attest API odhodlá, tak může využít speciálních podpůrných dokumentů přímo od Applu, které mu s integrací pomohou. App Attest je tedy další bezpečnostní funkcí v iOS 14 (a novějším), díky které se mohou uživatelé cítit ve větším bezpečí, jelikož budou mít vždy jistotu, že využívají oficiální vydání aplikace a nikoliv nějakou upravenou verzi, nahranou například přes jailbreak.

Dnes nejčtenější

.