Zavřít reklamu

Komerční sdělení: Objednali jste si originální náhradní díly Apple, rozbalili balíček a… logo s legendárním nakousnutým jablkem nikde. A ve vás možná začínají hlodat pochybnosti, jestli jste neskočili na lep podvodníkům. Dost možná zbytečně. Na náhradních dílech pro iPhone a další zařízení Apple totiž logo nenajdete.

iPhone 11

I bez loga jsou originální náhradní díly Apple naprosto stejné jako například LCD displej a dotykové sklo vašeho iPhonu. Jsou z té samé továrny, sjely z té samé výrobní linky, prošly rukama těch samých lidí. Jedinou odlišností je právě chybějící logo.

Důvodem je, že Apple využívá stejný dodavatelský řetězec jako automobilky, kdy jednotlivé součástky pochází z různých firem, států a továren. Proto například ve Volkswagenech, Renaultech nebo dokonce v Porsche najdete sedačky z české nebo slovenské továrny Lear.

A stejné je to také u Applu.

Pro výrobu svých zařízení využívá víc než 200 dodavatelů jednotlivých komponent. A právě tyto firmy a továrny jsou také výrobci originálních náhradních dílů pro Apple iPhone, MacBook, iPad nebo třeba Apple Watch.

Náhradní díly pro iPhone z celého světa

Funguje to jednoduše. Apple vymyslí a nadesignuje nový produkt a poté zadá jeho výrobu.

Například do Huizhou Desay Battery tak přijde požadavek na výrobu 1 000 000 baterií pro iPhone 11. Společnost je ve svých továrnách připraví a dodá do Foxconnu, kde telefony sestaví.

Foxconn

Kompletaci zařízení Apple mají na starost zaměstnanci Foxconnu. Právě v jejich továrnách se schází komponenty od jednotlivých výrobců.

Jenže výrobní linka se hned nezastaví. Naopak pokračuje dál – pouze se vymění potisk. A do světa z ní zamíří náhradní díly pro iPhone. Ve všech ohledech stejné, jako ty ve vašem telefonu.

Tímto způsobem vznikají originální náhradní díly pro Apple MacBook, iPad, iPhone nebo Apple Watch.

Ať už je to například originální dotykové sklo a LCD displej pro iPhone, operační paměť MacBooku nebo gyroskop v Apple Watch.

Maximální spolehlivost a výkon i bez loga

I když tedy na objednaných náhradních dílech chybí nakousnuté jablko, můžete v klidu sáhnout po nářadí pro iPhone a pustit se do opravy. A vyměnit třeba baterii pro iPhone nebo LCD displej a dotykové sklo.

Baterie iPhone
Originální baterie pro Apple iPhone 11 Pro Max nemá logo, ale je ze stejné továrny jako ta, která je přímo v telefonu.

Magazín Letem světem Applem nenese za text výše žádnou odpovědnost. Jedná se o komerční článek, jehož dodavatelem (v plném znění spolu s odkazy) je inzerent. 

Dnes nejčtenější

.