Zavřít reklamu

Pokud jste z vašeho Macu či MacBooku přešli na iPad s externí klávesnicí a myší či trackpadem, popřípadě pokud jednodušší práci provádíte právě na iPadu, tak zbystřete. Dost možná jste si totiž všimli, že se používání klávesnice na iPadu oproti macOS zařízení svým způsobem liší. V případě, že například chcete smazat delší část textu a podržíte klávesu backspace (delete), anebo se pokud třeba chcete pomocí šipek pohybovat v textu, tak probíhá mazání či pohybování v textu o něco déle. Tato funkce se nazývá Opakování kláves a v nastavení iPadu si ji můžete přizpůsobit tak, aby byla podobná jako v macOS. Pokud chcete zjistit, jak na to, tak pokračujte ve čtení.

Jak na iPadu nastavit kratší interval pro mazání a pohybování se v textu na externí klávesnici

Pokud chcete na vašem iPadu, se kterým používáte také externí klávesnici, nastavit kratší (či delší) interval pro Opakování kláves, tak stačí, abyste postupovali následovně:

  • Na vašem iPadu se přesuňte do nativní aplikace Nastavení.
  • Jakmile se v této aplikaci budete nacházet, tak se v levém menu přesuňte do sekce Zpřístupnění.
  • Poté, co se zde přesunete, tak sjeďte o něco níže a rozklikněte kolonku s názvem Klávesnice.
  • Zde stačí, abyste klepnuli na možnost Opakování kláves.
  • Přesvědčte se, že máte funkci Opakování kláves aktivní, a poté si nastavte Interval opakování kláves a Prodlevu opakování.
  • Pokud chcete mít nastavení podobné jako výchozí nastavení v macOS, tak nastavte hodnoty následovně:
    • Interval opakování kláves: 0,03 s
    • Prodleva opakování: 0,20 s

Ne každému však samozřejmě nutně musí tohle nastavení vyhovovat – po provedení změn se tedy nebojte předvolby otestovat například v Poznámkách či kdekoliv jinde. Pokud si nejste jistí, co znamenají možnosti Interval opakování kláves a Prodleva opakování, tak čtěte dále. Prodleva opakování je určitá prodleva, po jejíž uplynutí dojde k opakování kláves. Interval opakování je poté doba, po které se bude při stisknutí klávesy určitá klávesa opakovat.

Dnes nejčtenější

.