Zavřít reklamu

Jsou tomu zhruba dva roky, co jsme vás na našem magazínu informovali o překonání obrovského milníku ze strany Applu. Ten se totiž stal v srpnu 2018 první americkou veřejně obchodovatelnou společností s tržní hodnotou bilionu dolarů. Nyní – po zhruba 22 měsících – má za sebou další úspěch podobného kalibru. Jako první americká společnost totiž překonal tržní hodnotu 1,5 bilionu dolarů.

Hodnota Applu začala poměrně strmě růst už loni před představením iPhonů a gradovala v únoru letošního roku. Pak si však stejně jako naprostá většina světových firem i on užil pád do propasti kvůli nástupu koronavirové pandemie, která vyvolala v mnoha jeho investorech obrovské obavy, které se proměnily v zastavení investování. Zhruba od poloviny března nicméně začala zase hodnota Applu růst, aby se po včerejším uzavření obchodování na burze dostala na úroveň 1,529 bilionu dolarů při 352,84 dolarech za akcii, což je mimochodem také rekord. 

Hodnotu Applu ženou nahoru jak zprávy o poměrně slušných prodejích iPhonů i v době koronaviru, tak i úniky informací o iPhonech 12, nových iMacích a dalších zbrusu nových produktech. V naprosté většině případů se totiž nejedná o žádné recykláty, nýbrž výrazné obměny celé modelové řady, kvůli čemuž je mezi investory obecně očekáván velký zájem o ně, který má hodnotu Applu ještě více vyšponovat vzhůru. Zda tomu tak bude či nikoliv bychom se mohli koneckonců dozvědět už za necelé dva týdny při WWDC. Na té má totiž Apple první várku svých novinek ukázat. 

Dnes nejčtenější

.