Zavřít reklamu

Je tomu již pěkných pár měsíců, co jsme vás informovali o tom, že začal Facebook ve světě pozvolna nasazovat nový vzhled svého webového rozhraní. Před pár týdny se jej pak rozhodl vypustit globálně a zasáhl jím tak i země, které se privilegia ve formě dřívějšího uvolnění nedočkaly. Majitelé Maců však přesto mnoho důvodů k radosti neměli. Nativní prohlížeč Safari, který je mnohými z nich upřednostňován před konkurencí typu Chrome, totiž “zdobila” hláška informující o tom, že na podpoře nového designu Facebooku u tohoto prohlížeče se stále pracuje. Naštěstí je však již hotovo. 

Nový design Facebooku se začal v Safari na macOS objevovat uživatelům v průběhu dnešního dopoledne a to bez přímé návaznosti na nedávný update macOS 10.15.5 či cokoliv podobného. Určitou návaznost na update mít nasazení designu může, avšak vzhledem k tomu, že update vyšel v úterý a dnes je pátek, je jasné, že hlavní slovo měl v tomto směru Facebook a jeho změny na jeho serverech. 

Co se týče samotného designu, ten se samozřejmě neliší od nového vzhledu dostupného přes Chrome či další prohlížeče. Obecně se o něm dá říci, že působí modernějším dojmem a je v něm vidět propojenost s mobilní či tabletovou aplikací. Samozřejmostí je pak u něj podpora Dark Mode či možnost navrácení starého designu, což provedete jednoduše přes Nastavení. Z hlediska funkčnosti nového Facebooku na Safari též nelze vytknout prakticky nic. Po pár desítkách minut můžeme konstatovat, že jeho chod je naprosto bezproblémový a podstatně plynulejší než u předešlé verze. 

Nová verze Facebooku by vám měla v Safari naskočit sama. Pokud se tak nestane, doporučujeme odhlášení a znovupřihlášení na svůj účet, popřípadě úplné vypnutí a zapnutí Safari či restart Macu. Pokud nepomůže nic z výše uvedených možností, nezbývá nic jiného než čekat, než Facebook uvolní novinku na svých serverech i pro vás. 

Dnes nejčtenější

.