Zavřít reklamu

Pokud nedáte dopustit na příjemné, odpočinkové a atmosférické adventury, máme pro vás skvělou zprávu. Před rokem totiž na většinu hlavních platforem, včetně PC, konzolí a Nintenda Switch, vyšla povedená hra Truberbrook, která se v létě podle oficiálního vyjádření vývojářů z Headup Games podívá také na mobilní zařízení. Kritici a recenzenti si nemohli vynachválit vtahující příběh, pozoruhodnou hratelnost a originální vizuální styl, který není v tomto žánru příliš k vidění. Rozhodně to tedy vypadá, že se máme na co těšit.

Stejně jako v případě ostatních adventur a milovaných i nenáviděných walking simulátorů hraje i v případě Truberbrook příběh hlavní roli. Tentokrát se vžijeme do amerického fyzika Hanse Tannhausera, který shodou okolností skončí v zapadlé vesničce jménem Truberbrook, kde musí řešit nespočet hádanek, úkolů a prozkoumávat okolní malebné prostředí. Nevyhnete se ani interakci s místními obyvateli, odkrývání dávných tajemství a dalším zajímavým kratochvílím, díky nimž vám hra nějakou dobu vydrží. Děj vám příliš popisovat nebudeme, jelikož i ten nejmenší detail by vám mohl pokazit zážitek, ale s čistým svědomím vám garantujeme, že nad koncem budete přemýšlet ještě hezkých pár dní po dohrání.

Prim hraje také vizuální styl, který sice na první pohled připomíná adventury z přelomu tisíciletí, ale jeho originalitě jistě přijdete v průběhu hry na chuť. Až přehnaně malebná grafická stránka vám totiž vykouzlí úsměv na tváři a nejednou se přistihnete, že místo řešení nějaké zapeklité hádanky se budete kochat okolním prostředím a pozorovat barvy podzimu. Jedinou vadou na kráse je tedy zejména fakt, že přesné datum vydání zatím visí nejistě ve vzduch. Vývojáři však naštěstí přislíbili, že se Truberbrook dočkáme již během letošního léta a máme se údajně dočkat plnohodnotného zážitku, který jsme před rokem mohli zakusit také na konzolích a PC. Nezbývá tedy než doufat, že tvůrci z Headup Games nebudou příliš otálet a brzy odhalí finální datum, kdy hra na iOS a Andoid dorazí.

Dnes nejčtenější

.