Zavřít reklamu

[Aktualizace]: Zrušení oficiálně potvrdili i pořadatelé E3.

Koronavirus se na fungování současného světa podepisuje mnohem víc, než bychom zřejmě před pár týdny očekávali. Do karantén míří miliony lidí, mnohé instituce jsou zavřené, jiné zase nabízí pouze omezený provoz. V Česku uzavřely úřady počínaje dnešním dnem školy a zakázaly veškeré akce, na kterých by se shromáždilo více než 100 lidí. Koronaviru už podlehla i celá řada technologických veletrhů, mezi které se nově řadí i hráči milované Electronic Entertainment Expo, též známé jako E3. 

Pokud jste fanoušky videoher, herní veletrh E3 vám zaručeně není cizí. Jedná se totiž o zřejmě nejznámější herní veletrh světa, který je herními studii či výrobci konzolí velmi často využíván právě k odhalení svých novinek v podobě her či nových generací herního příslušenství nebo právě konzolí. Premiéru si zde v minulosti odbylo například již několik dílů hry Assassin’s Creed či Battlefield. Velká herní očekávání předcházela i letošní ročník, který měl proběhnout v Los Angeles mezi 9. a 11. červnem. Kvůli epidemii koronaviru se však v uplynulých týdnech začalo z E3 odhlašovat čím dál více herních studií, což přivedlo dnes pořadatele veletrhu k jeho zrušení. 

Pořadatelé sice zatím svět oficiálně o zrušení neinformovali, nicméně studia, která se měla veletrhu zúčastnit už na svých sociálních sítích oznámila, že je jeho osud pro letošní rok zpečetěn a fanoušci, kteří se na E3 chystali, mají začít rušit své letenky a ubytování v Los Angeles. Oficiální vyjádření ze strany pořadatelů veletrhu se pak dá očekávat do pár hodin, čímž naděje na haoxy ze strany vývojářů zcela zemřou. Zrušení E3 bude bohužel zásah nejen pro konzolové a počítačové hráče, ale i pro mobilní hraní na platformě iOS a Android. V posledních letech se totiž stalo již jakousi tradicí, že zde vývojáři odhalovali své mobilní počiny vycházející mnohdy z velkolepých počítačových předloh.

Dnes nejčtenější

.