Zavřít reklamu

Češi jsou slevoví specialisté a akce na Kupi.cz sleduje každý pátý člověk včetně nemluvňat. Aplikaci této služby pro iOS, která agreguje slevové letáky řetězců, má Seznam.cz teprve třetím rokem, ale intenzivně ji vylepšuje. Narozdíl od webu se slevovými letáky Kupi.cz, který používají hlavně ženy, mají aplikaci v telefonu ze 70 % muži, nejčastěji ve věku 25-34 let. V nákupním rádci najdou například i slevy na díly pro auta, na sportovní vybavení a na řadu jiných druhů zboží.

iOS aplikaci má v telefonu 80 tisíc uživatelů. Denně ji v iPhonu používá už přes 10 tisíc z nich. Je to sice stále výrazně méně než počet uživatelů Androidu, ale každý měsíc si aplikaci do zařízení Apple nainstalují v průměru další 3 tisíce lidí.

Aplikace jim nabízí precizně zpracované všechny slevy pohromadě. Jen za loňský rok v ní bylo přes 200 tisíc slev z téměř 11 tisíc letáků. U každé položky je až 32 různých informací. Jedná se o množství, typ balení, kategorii, běžnou cenu, promoční cenu, platnost akce a další údaje.

Muži sice letáky nemají rádi, ale jsou hraví a rádi využívají například funkci, díky níž se mohou s iPhonem z letáku přímo prokliknout na konkrétní akci a dozvědět se o ní více informací. Díky tomu, že aplikace nabízí také hlídání cen oblíbených produktů, historii vývoje cen nebo třeba skenování zboží přímo v obchodě, je oblíbená právě hlavně mezi muži. Ty s ní může trochu víc bavit i jinak nezáživné nakupování v kamenné prodejně. Tam mohou jednoduše z iPhonu naskenovat EAN nebo QR kód produktu a zjistit, zda je cena zboží, které mají před sebou, opravdu výhodná, nebo je lepší danou věc koupit jinde. Brzy bude navíc aplikace zobrazovat také informace o výživových hodnotách.

Lidé často kupují stejné věci stále dokola a jedna z nejvyužívanějších funkcí v aplikaci jsou oblíbené produkty. Tato vychytávka umožňuje mít všechny aktuální slevové akce hned po ruce. Brzy začne aplikace Kupi.cz posílat i notifikace. Díky průběžnému sledováním slev na každé láhvi Coca Coly lidé průměrně ušetří 10 Kč a na 2 baleních plenek 500 Kč.

Aplikace Kupi.cz má narozdíl od webu některé další speciální funkce. Jsou to mimo jiné věrnostní karty ze všech oblíbených obchodů. Na displeji mobilního telefonu vypadají jako reálné plastové karty, ovšem s tou výhodou, že nezabírají místo v peněžence. Navíc je možné si do aplikace Kupi.cz přidávat i karty s QR kódem z aplikací řetězců, například Kaufland card.

Každá sleva je napárována k produktu a obchodu, takže se uživatelé vždy dozvědí, kde a za kolik je jejich oblíbené zboží k zakoupení. S těmito daty Seznam.cz pracuje i zpětně. Má také údaje o tom, který produkt, jak často a za jakou cenu byl promován. To vše za posledních 6 let. Vzhledem k počtu sledovaných informací a také k tomu, že data je třeba několikrát denně aktualizovat, musí celý systém, včetně aplikací, umět pracovat s big daty.

iOS aplikace Kupi.cz je součástí ekosystému Seznamu web-aplikace služby Kupi.cz, který používají téměř dva milióny reálných uživatelů měsíčně. Vše je personalizováno tak, aby se uživateli zobrazoval obsah pouze z jeho okolí. Aplikaci pro Android měl Seznam.cz už od roku 2014, pro iOS od roku 2017. Má průměrné hodnocení 4,7 z 5 hvězdiček, založené na více než 3 tisících hodnoceních.

Dnes nejčtenější

.