Zavřít reklamu

Apple to poslední dobou myslí s expanzí na nová místa smrtelně vážně. V Německu takto technologický gigant obsadil již několik kancelářských komplexů, zejména poblíž technických univerzit, a zahájil rozsáhlé renovace, které mají zajistit ideální prostory, kam může Apple v budoucnu přesunout část svého týmu. Nejinak je tomu i v případě Spojených států, kde si společnost vyhlédla historickou budovu ve městě Pittsburgh a nyní si brousí zuby na další komplex – tentokrát nedaleko Apple Parku.

O postupné expanzi Applu píšeme v posledních několika měsících téměř pravidelně a vypadá to, že se chutě společnosti s příchodem nového roku nezastavily. Ba právě naopak, kromě plánů v německém Mnichově se technologický gigant pokusil ukořistit také kancelářské komplexy v několika amerických městech. Nyní přichází na řadu takzvaná „trojúhelníková budova“, jež se nachází zhruba 3 kilometry od megalomanského Apple Parku a zabírá rozlohu úctyhodných 8 tisíc metrů čtverečních. Ač si celou budovu Apple pronajal až nyní, v roce 2012 podepsal smlouvu vztahující se pouze na část stavby a od té doby komplex ležel více méně ladem. Naštěstí se to nyní společnost snaží změnit a zahájila renovaci interiéru, jež má zajistit vhodné pracovní podmínky.

Budova by mohla efektivně rozšířit Apple Park a nabídnout prostory pro další týmy, které se zde mohou podílet na výzkumu a zároveň aktivně spolupracovat s kolegy z hlavního jablečného ústředí, nacházejícího se několik kilometrů od města. Tak či onak se Apple snaží skupovat pozemky a pronajímat kancelářské budovy kde se jen dá, v mnoha případech z důvodu nabírání nových zaměstnanců a talentů z místních univerzit. Uvidíme, kam se jablečná společnost podívá příště, ale nezbývá než doufat, že se opět rozhodne pro některého z našich sousedů.

Dnes nejčtenější

.