Zavřít reklamu

Cupertinský Apple Park je sice gigantický komplex, ve kterém našly útočiště tisíce zaměstnanců Applu, přesto však této společnosti zřejmě nestačí. Ta se totiž nyní rozhodla koupit nedaleko něj další dvě kancelářské budovy s obří rozlohou 27 890 m² a to za stovky milionů dolarů. 

Nákup dvou budov ležících zhruba dva kilometry od Apple Parku vyšel Apple poměrně draho. Podle dokumentů, které měl nyní předložit příslušným úřadům, za ně totiž zaplatil na 290 milionů dolarů, přestože ještě nedávno měla být cena budov odhadována na 135 milionů dolarů. Je však pravděpodobné, že o ně usilovalo hned několik zájemců a tak Applu nezbylo nic jiného než je zkrátka přeplatit. K tomu se odhodlal zřejmě i kvůli tomu, že si prostory v budovách v minulosti pronajímal a jeho zaměstnanci na ně tak již byli zvyklí. 

V tuto chvíli není zcela jasné, co přesně má kalifornský gigant s budovami v plánu, respektive jaké týmy zaměstnanců do nich přemístí. Je ale možné, že ani on sám zatím nemá v tomto směru jasno a budovy koupil spíše kvůli budoucímu rozšiřování pracovních pozic pro lidi, které by si rád udržel v blízkosti svého sídla. Jedná se velmi pravděpodobně vesměs o týmy pracující na důležitých produktech chystaných pro nejbližší budoucnost. Naopak týmy, jejichž role nemusí být až tak důležitá, mohou působit i ve větší vzdálenosti od Apple Parku. 

Co se týče samotného Apple Parku, ten je z valné části veřejnosti nepřístupný. Jediné, co se dá v rámci něj navštívit, je zákaznické centrum, ve kterém se dají zakoupit upomínkové předměty, ale také občerstvení, které si mohou zákazníci vychutnat na střešní terase s výhledem na hlavní budovu Apple Parku. Do té však běžný smrtelník už nevstoupí.

Dnes nejčtenější

.