Zavřít reklamu

Astronomické jaro je ještě relativně daleko. Právě toto období bývá ale tradičně časem odhalování, stejně jako ověřování naší fyzické kondice při nejrůznějších venkovních aktivitách. Pokud jste si na Nový rok dali předsevzetí, týkající se zdravějšího životního stylu, ale zatím se vám ho jaksi stále ještě nedaří dodržet, můžete se podívat na seznam šikovných aplikací, které by vám s tím mohly pomoci – a to nejen se shazováním váhy, ale také se zdravím jako takovým. Aplikace stáhnete po kliknutí na jejich název.

Pear – Personal Fitness Coach

Nemůžete ve svém okolí narazit na vyhovujícího osobního trenéra, případně nemáte dostatek času či odvahy na setkání tváří v tvář? Aplikace Pear – Personal Fitness Coach vás propojí s reálnými odborníky na sport, výživu a zdravý životní styl, a poskytne vám také opravdu bohatou knihovnu nejrůznějších cvičebních videí, z nichž si jistě vyberete taková, která vám budou nejvíce vyhovovat. Kromě toho nabízí aplikace Pear také osobní plány s možností sledování výkonu, samozřejmostí je verze pro Apple Watch a kompatibilita s platformou Apple Health. Aplikace funguje na bázi předplatného s bezplatnou zkušební dobou.

Noom

Aplikaci Noom jistě řada z vás zná přinejmenším z nejrůznějších reklam na YouTube nebo v jiných aplikacích. Nadšené uživatelské recenze ale svědčí o tom, že se nejedná jen o pouhou líbivou ždímačku peněženek těch, kteří chtějí zhubnout a lépe se stravovat. Aplikace vám nabídne komplexní stravovací program takřka na míru, poskytne vám notifikace ohledně vašeho dne a dokáže vás také patřičným způsobem povzbudit. Můžete ji využít nejenom na své cestě ke zdravějšímu stravování, ale také jako průvodce zdravějším životním stylem, plným pohybu.

MyFitnessPal

O aplikaci MyFitnessPal jsme se zmínili již v několika článcích podobného typu. MyFitnessPal je určena především těm, kteří si chtějí více hlídat svou stravu, a nabízí široké možnosti sledování a záznamu přijatých kalorií a makroživin. Jedná se o užitečný a všestranný nástroj, do kterého můžete rychle a snadno zadat (buďto ručně, nebo vyfocením čárového kódu či výběrem ze seznamu) prakticky jakoukoliv potravinu, a aplikace vám obratem poskytne kompletní informace o jejích výživových hodnotách. Údaje o tom, kolik a čeho byste měli za den sníst, si můžete do aplikace buďto zadat sami, nebo si tato data nechat vypočítat na základě vámi zadaných informací.

Dietbet

V aplikaci Dietbet se můžete vsadit, že své zdravé stravovací návyky skutečně dodržíte – a to doslova. Dietbet totiž funguje zároveň jako jakási sociální síť, která vás propojí s podobně odhodlanými uživateli. Nastavíte si svůj váhový cíl a spolu s ním také časový horizont, ve kterém této mety chcete dosáhnout. Poté už jen stačí stanovit minimální sázku, kterou jste ochotni do svého odhodlání investovat. Pokud se vám podaří váš cíl skutečně splnit v zadané době, stáváte se vítězem a výhra vás nemine.

Wholesome – Healthy eating

Najít ten správný a vyhovující styl stravování může být někdy těžké, a může jít o běh na dlouhou trať. Totéž platí o výběru ideální aplikace, která vám s vaším stravováním. Aplikace s názvem Wholeseom – Healthy eating nabízí opravdu rozsáhlou a bohatou sbírku receptů na skvěle chutnající pokrmy, díky kterým nebudete ani při své dietě nijak chuťově strádat. Součástí každého z receptů jsou také podrobné údaje o výživových hodnotách, počtu kalorií a další. Recepty jsou v angličtině, jsou ale podány opravdu srozumitelně.

Dnes nejčtenější

.