Zavřít reklamu

I když je Facebook často terčem kritiky, a to ve spojitosti hlavně s nakládáním s osobními údaji, jedno se mu upřít nemůže – jeho aplikace jsou nesmírně populární. To má dokazovat i analýza společnosti App Annie, který vytvořila seznam nejstahovanějších aplikací v různých kategoriích za poslední dekádu. A výsledky? Facebook, Facebook Messenger, WhatsaApp a Instagram si stáhlo za posledních 10 let nejvíce uživatelů. Seznam je následující:

1. Facebook
2. Facebook Messenger
3. WhatsApp
4. Instagram
5. Snapchat
6. Skype
7. TikTok
8. UC Browser
9. YouTube
10. Twitter

Podobné výsledky se daly očekávat. Nicméně toto jen dokazuje, jak dominantní Facebook v tomto segmentu je. Přitom Messenger byl představen v roce 2011, Instagram byl koupen za miliardu dolarů v roce 2012 a WhatsApp za zhruba 19,3 miliard dolarů v roce 2014. Další kategorie zahrnuje seznam nejvýdělečnějších aplikací. Nikoho asi nepřekvapí, že na špici je Netflix.

1. Netflix
2. Tinder
3. Pandora Music
4. Tencent Video
5. LINE
6. iQIYI
7. Spotify
8. YouTube
9. HBO Now
10. Kwai

Na řadu přichází hry. Nejsahovanější hrou, kterou měl snad každý z nás alespoň jednou ve smartphonu, je Subway Surfers. Ta se dočkala velkého přijetí zejména v Indii. Z této země pochází 15 % celkových stažení.

1. Subway Surfers
2. Candy Crush Saga
3. Temple Run 2
4. My Talking Tom
5. Clash of Clans
6. Pou
7. Hill Climb Racing
8. Minion Rush
9. Fruit Ninja
10. 8 Ball Pool

I bezplatné hry dokážou díky mikrotransakcím slušně vydělávat. Příkladem může být například Clash of Clans, který ovládl kategorii spotřebitelských výdajů.

1. Clash of Clans
2. Monster Strike
3. Candy Crush Saga
4. Puzzle & Dragons
5. Fate/Grand Order
6. Honor of Kings
7. Fantasy Westward Journey
8. Pokémon GO
9. Game of War – Fire Age
10. Clash Royale

Pokud se na jednotlivé aplikace podíváme, v drtivé většině případů jde o známá jména. Které z těchto aplikací máte ve svém iPhonu?

Dnes nejčtenější

.