Zavřít reklamu

Poté co se největší sociální síť na světě rozhodla odstranit aplikace Poke a Camera z iTunes App Store, začal se kompletní vývojářský tým věnovat ladění dvou hlavních aplikací, kterými jsou klasická aplikace Facebook a Messenger. Aktualizace Facebook 10.0 je již dostupná v iTunes App Store a přináší nejen vylepšení stability a podle Facebooku také velké zrychlení aplikace na starších telefonech a tabletech, ale také některé novinky.

Tou nejdůležitější je náhled vaší aktualizace nebo čehokoli co jdete sdílet předtím, než to skutečně sdílíte. Facebook se tak snaží eliminovat množství statusů, které jsou okamžitě smazány a zveřejněny znovu s drobnou úpravou. Nově vám tedy aplikace nejprve ukáže, jak bude váš status vypadat a až poté jej zveřejníte nebo rovnou upravíte chyby. Druhou novinkou je pak možnost vytvořit status i v době, kdy nejste online. Aplikace si status nebo sdílené položky zapamatuje a vydá je v momentě, kdy se opět připojíte k internetu.

Další novinkou, která se však týká pouze vybraných uživatelů, jenž Facebook do testování zařadil, je zobrazení takzvaných souvisejících statusů. To znamená, že když například popřejete někomu k narozeninám pomocí statusu na Facebooku, automaticky se vám zobrazí také to, kdy a komu přáli vaši přátelé. Pokud například zveřejníte status týkající se konkrétního místa, okamžitě v aplikaci uvidíte, co o tomto místě napsali vaši přátelé. Tuto novinku objevil jako první server techcrunch.com

facebook-now

Dnes nejčtenější

.