Zavřít reklamu

Facebook v uplynulých rokoch vydal hromadu aplikácií a priznajme si na rovinu, niektoré z nich boli zbytočné. Zrejme preto sa Zuckerberg pustil do jarného upratovania a z ponuky iTunes App Store odstránil dvojicu aplikácií Facebook Poke a Facebook Camera, ktoré ponúkali prakticky len tie funkcie, ktoré boli a sú dostupné už v základnej aplikácii. Práve preto, že sa tieto funkcie nachádzajú už v aplikáciách Messenger a Facebook, sa aplikácie Poke a Camera stali prakticky zbytočnosťou čo sa odrazilo aj na ich nízkej popularite.

Aplikácia Poke fungovala prakticky na rovnakom princípe ako Snapchat, ktorý je ale oveľa populárnejší a vďaka nemu iba málo ľudí vedelo o tom, že nejaká Poke aplikácia od Facebooku existuje. Samozrejme aplikácia Poke bola napojená na Facebook a tak mohli jej užívatelia komunikovať len s užívateľmi, ktorí sú zaregistrovaní na tejto sieti. Spoločnosť sa pri vyvíjaní Poke inšpirovala konkurenciou a aj preto sa jednotlivé správy v Poke zobrazovali len pár sekúnd predtým, ako boli zmazané. Presne na rovnakom princípe pritom pracuje aj aplikácia Snapchat. Prekvapivo aplikácia Poke bola na tom tak zle, že až do jej odstránenia nezískala ani jeden update.

O niečo populárnejšia bola ale aplikácia Camera, ktorá umožnila užívateľom pracovať s fotografiami na Facebooku. Nielen, že umožnila užívateľom nahrávať viacero fotografií naraz, ale tiež umožnila sledovať fotografie priateľov. Ani táto aplikácia ale nebola tak populárna, aby zotrvala v iTunes App Store navždy a jej úpadok nastal v polovici minulého roku, kedy pre ňu vyšiel posledný update. Funkcie aplikácie Camera sa nachádzali už základnej aplikácii Facebook. Samotná aplikácia vyšla až po tom, ako Facebook odkúpil Instagram a tak sa netreba čudovať, že sa časť funkcií Instagramu preniesla aj do aplikácie Camera. Zdá sa ale, že Instagram ostal oveľa populárnejší.

*Zdroj: The Verge

Dnes nejčtenější

.