Zavřít reklamu

Z nějakého poměrně nepochopitelného důvodu se Facebook rozhodl obohatit naše životy o automatické přehrávání videí přímo ve výpisu novinek v aplikaci Facebook. Kromě toho, že je to poměrně otravné, můžete velice rychle zjistit, že jste jen díky používání aplikace této sociální sítě přišli o všechna data v rámci měsíčního FUP limitu. Facebook v nejnovější verzi své aplikace defaultně nastavil, aby se videa zobrazená v příspěvcích přehrávala automaticky v momentě, kdy na ně narazíte.

Neexistuje žádný způsob jak v současné době zakázat tuto funkci úplně, existuje však možnost, díky které můžete vypnout automatické přehrávání videí v momentě, kdy nejste připojeni na Wi-Fi. Videa se tak přehrávají jen v momentě, kdy telefon pro připojení k internetu využívá Wi-Fi připojení a jejich přehrávání vám neubírá data z vašeho FUP limitu. Chcete-li se vyhnout vyčerpání FUP limitu spusťte ve svém telefonu iPhone nebo tabletu iPad, případně multimediálním přehrávači iPod touch Nastavení, vyberte aplikaci Facebook a následně v opět zvolte Nastavení – tentokrát již přímo Facebook. Následně stačí zvolit možnost Automaticky přehrát jenom…

Zde bohužel nevidíte co tato možnost znamená, protože překlad není dokončen. Pokud však máte telefon v angličtině, uvidíte že se pod touto položkou ukrývá název Auto-Play on Wi-Fi only. Pokud položku zapnete, tedy její ikona je zelená, znamená to, že se videa automaticky přehrají pouze v momentě, kdy jste připojeni k Wi-Fi.

Facebook
Zdroj: Redakce Letem světem Applem
IMG_7059
Zdroj: Redakce Letem světem Applem

Související články

Dnes nejčtenější