Zavřít reklamu

Jablečných her ve formě stříleček, RPG her a rozsáhlých adventur jsme tu za poslední dobu měli spoustu, ale co takhle si nechat potrénovat mozkové závity nějakou logickou hrou? Konec konců, jistě jste se někdy snažili složit Rubikovu kostku, přemýšleli nad jejím principem, a nebo zkrátka kostku zkoušeli složit metodou pokus-omyl. Doba však pokročila a vývojáře z Eruption Games napadlo, že by bylo výhodnější a lákavější, kdyby byla tato hříčka převedena na obrazovky mobilních displejů. Tak se nakonec také stalo a vznikla hra Eclidus, která nám jen tak nedá spát.

Pokud se řekne logická hra, většině fanoušků se vybaví hádanky, nejrůznější úkoly, nebo spojování nějakých obrazců. Prvopočátek podobných her ale tkví v Rubikově kostce, která tu s námi již nějaký ten čas je. V dnešní době se ale oči drtivé většiny hráčů upírají na mobilní obrazovky, a tak tvůrci z Eruption Games přišli s řešením, jak této matičce moderních logických hříček vrátit zašlou slávu. Vytvořili totiž malou, ale zato pořádně návykovou hru Eclidus, která bude simulovat 2D Rubikovu kostku a nabídne nekompromisní obtížnost. Počin je podle vývojářů tak složitý, že s ním měli problém jak úspěšní řešitelé Rubikovy kostky, tak mistři ve hře Pyraminx, která je založena na stejném principu, jen ve tvaru pyramidy.

Jednotlivé dílčí části totiž nabízí řadu kombinací, včetně nejrůznějších tvarů a barev, což dělá skládání o poznání složitějším. Frustrace tak pravděpodobně bude jedna z věcí, na kterou si zkrátka hráči budou muset zvyknout, a stejně tak pocit, že se jim možná hru Eclidus nikdy nepodaří správně vyřešit. Ostatně, celá hexagonální plocha bude mít 24 trojúhelníčků a možností jak ji přeskládat budou miliony. V každém případě se jedná o zajímavou hříčku a zároveň pozoruhodný test a výzvu pro ty, kteří mají logické hry v malíku. Uvidíme, jak si hráči s řešením poradí, ale jisté je, že Eclidus nebude zdaleka pro každého. Vyžadována je totiž trpělivost a pokora. Avšak pokud se cítíte na menší provětrání mozkových závitů, zamiřte na App Store a hru si za 49 korun pořiďte.

Dnes nejčtenější

.