Zavřít reklamu

Ice Cube case iphoen 6Nech už je dizajn iPhonu akýkoľvek, bez ochranného obalu je vždy vystavený riziku poškodenia. Pri iPhone 6 môže navyše vytŕčajúci fotoaparát zvyšovať obavy a osobne som sa stretol s množstvom ľudí, ktorí nosia iPhone 6 radšej v obali. A dnes tu máme jeden, ktorý je svojim dizajnom veľmi výnimočný, keďže odpovedá názvu. A vďaka nemu si ho možno zapamätajú fanúšikovia West Coast rapu lepšie, než iný obal. Prichádza totiž Ice Cube.

Názov síce pripomína známeho rappera, ale skutočnosť je úplne inde. Celý koncept spočíva v tom, spraviť váš telefón tak nejak unikátny, čo docielite tým, že ho akoby zapustíte do ľadovej kocky. V skutočnosti je to však hranatý obal z plexiskla, ktorý čiastočne pôsobí ako forma na odlievanie šasi pre jablčné telefóny. Nájdete tu len tri otvory, jeden pre fotoaparát, jeden pre spínač tichého režimu a jeden pre spodnú časť telefónu, kde sú reproduktory a Lightning konektor. Pre narábanie s bočnými tlačidlami sa tu nachádzajú plastové telieska, ktoré narážajú na tlačidlá na iPhone a vy ich tak na ne môžete bez problémov dosiahnuť.

Avoc Ice Cube

Z hľadiska pohodlnosti a držania máte pocit, akoby ste v ruke držali mix iPhonu 5s a 5c s rozmermi 6-ky. Je totiž hranatý a v rukách sa drží skoro tak ako iPhone 5s. Ale pretože je plastový, nechladí vás a povrch je klzký tak ako pri 5c-čku. Kvôli väčším rozmerom však ovládanie nemusí byť pohodlné pre ľudí s menšími rukami a tak sa môže stať, že kvôli hranatému tvaru skrátka nedočiahnete na Power Button. Samozrejme to záleží aj od polohy iPhonu v ruke a pokiaľ máte vo zvyku dotýkať sa dlaňou spodnej časti telefónu, tak na zapínacie tlačidlo jednoducho nedočiahnete.

Avoc, Ice Cube

To je pochopiteľne spôsobené aj rozmermi telefónu, ktorý je viditeľne väčší než predošlé modely. Čo sa týka šmykľavosti, nie je na úrovni iPhonu 5c a to najmä kvôli rozličnej váhe. Samotné použitie plexiskla má výhodu v tom, že nie je tak náchylné na poškodenie ako hliník, vďaka čomu máte naozaj dobrú ochanu pre svoj telefón. Na druhú stranu musíte rátať s tým, že sa naň pri používaní začnú chytať škrabance a odtlačky prstov, či chcete či nie.

Avoc, Ice Cube

Osobne mám teda z Ice Cube skôr pocit, že je určený pre ľudí, ktorí chcú svoj iPhone 6 odlíšiť a teda hľadajú skôr nejaký vizuálny doplnok, ktorý obohatí vzhľad telefónu. V takom prípade si jednak obohatíte vzhľad a jednak sa postaráte o zvýšenie odolnosti svojho iPhonu pri páde, keďže plastový materiál je pevný a nepoškodí sa tak výrazne, ako by sa poškodil holý hliník. Treba teda čakať škrabance a nejaké tie odreniny. Tiež sa budete musieť zmieriť s odtlačkami prstov, ktoré sa na plexisklo chytajú naozaj vo veľkom, čo bude vadiť hlavne ľuďom, ktorým záleží na čistote vzhľadu. Pokiaľ ste však bežný človek, ktorý jednoducho potrebuje obal, mali by ste sa pozrieť inde. U obalu Ice Cube vám bude v takom prípade zrejme prekážať hranatý tvar, ktorý zväčší rozmery telefónu a v prípade že máte menšie ruky, nemusíte dosiahnuť na Power Button na pravej strane telefónu.

  • Obal Ice Cube si můžete zakoupit na e-shopu iPouzdro.cz nebo přímo v Pražské prodejně iPouzdro.cz  – Vyšehradská 27, Praha 2
1975
1983

Dnes nejčtenější

.