Zavřít reklamu

Zatímco v dnešní době už se iPody netěší příliš velké oblibě, před lety se jednalo o jeden z nejdůležitějších produktů Applu. Ostatně, aby taky ne. Kdy představil Steve Jobs první iPod, způsobil tím revoluci v hudebním světě, kterou mnozí konkurenti rozdýchávají dodnes. Tehdy si totiž jen málokdo dokázal představit, že by hodiny oblíbené hudby bylo možné vměstnat do maličké “krabičky”, kterou lze přenášet v kapse. Apple však tuto možnost nabídl a okamžitě si tím svět podmanil. Pokud vám tato zlatá éra iPodů chybí, máme pro vás fajn tip, jak na ní zavzpomínat vždy při pohledu na vaše AirPods. 

Společnost Elago se vytasila s velmi pěkným pouzdrem pro jablečná bezdrátová sluchátka, jehož design vychází právě z legendárního hudebního přehrávače iPod – konkrétně pak modelu Classic. Z toho Elago okopírovalo ikonické Click Wheel, tedy ovládací kolečko, přes které bylo možné na iPodu přetáčet hudbu, pozastavovat jí, popřípadě přes něj šlo vstoupit do menu, které ukrývalo hudební knihovnu uloženou na iPodu a veškerá další nastavení. 

Pouzdro jako takové je vyrobeno z klasického silikonu a to i včetně ovládacího kolečka, které na pouzdru plní ryze designovou funkci. Totéž platí i o vypínači na horní straně pouzdra, který má designově tento produkt iPodu ještě přiblížit, což se skutečně daří. Pokud vás tedy pouzdro zaujalo alespoň tak jako nás, mrkněte na Amazon. Seženete ho tam za necelých 11 liber, což je rozhodně přijatelná cena, kterou za vzpomínky na tento legendární produkt mnozí z nás mile rádi zaplatí. 

Dnes nejčtenější

.