Zavřít reklamu

Představovací mánie Apple produktů ještě podle všeho neskončila. Podle předních zdrojů agentury Bloomberg má totiž kalifornský gigant na dnešní den naplánované představení 16” MacBooku Pro, na který mnozí uživatelé čekají již dlouhé měsíce. Bloomberg tak potvrdil pondělní zprávy magazínu 9to5mac, které též o představení nového jablečného laptopu hovořily.

O novince jako takové toho zatím příliš mnoho známo není. Víme totiž de facto jen to, že má v nabídce nahradit stávající 15” modely, přinese displej s velmi úzkými rámečky a vysokým jasem, nový typ klávesnice založený na nůžkovém mechanismu a mírně přepracovaný Touch Bar, na kterém bude zcela oddělený senzor pro Touch ID a bude mu chybět klávesa Esc, která bude vedle něj fyzická. Co se týče ceny, Bloomberg je přesvědčen o tom, že ta se bude pohybovat zhruba na úrovni nynějších “patnáctek” – tedy kolem 70 tisíc korun za základní model. 

Přesnou hodinu vydání sice v tuto chvíli neznáme, nicméně se dá očekávat, že se Apple přidrží svých zaběhlých časů a novinku představí buď kolem 14 hodin našeho času či až k večeru kolem 18 hodiny. Brzy po představení zřejmě dorazí první Hands-on videa zahraničních YouTuberů, kteří již mají tyto stroje od začátku tohoto týdne k dispozici, jelikož jim je Apple odprezentoval na neveřejném briefingu v New Yorku – tedy alespoň podle zpráv, které se dostaly doposud na veřejnost. Bližší informace budeme však mít až po samotném představení.

Dnes nejčtenější

.