Zavřít reklamu

Skandály kolem NSA začaly vyplouvat napovrch v loňském roce, kdy Edward Snowden zveřejnil informaceo tom, jak se vlastně vládní zpravodajská agentura chová a jaké množství lidí monitoruje. Doposud však mohla NSA vždy poukázat na to, že vše co dělá, je pro dobro lidí a agentura pouze chrání jejich bezpečnost. Tomu je však nyní konec. Zpravodajská agentura jednoho z nejbohatších mužů na světě, kterou je samozřejmě Bloomberg patřící Michaelu Bloombergovi, zveřejnila informace o tom, že NSA celé dva roky věděla o problému Heartbleed, který vyčel najevo v minulém týdnu a místo aby na problém upozornila a nechala jej opravit, zneužívala jej ve svůj prospěch.

NSA se prostřednictvím nejzávažnějšího bezpečnostního problému v historii internetu dostala k soukromým heslám a citlivým datům uživatelů internetu. Vladní rozvědka věděla o problému celé dva roky, tedy již od chvíle kdy vznikl a přesto, že bylo ohroženo bezpečí téměř všech uživatelů internetu na světě, NSA místo toho aby na problém upzoronila, naopak problému zneužila ve svůj prospěch. NSA se podle Bloombergu rozhodla problém utajit, protože chtěla získat přístup k informacím o teroristických útocích na USA.

Vedení amerických tajných služeb samozřejmě vše popřelo a v oficiálním vyjádření uvedlo: „Zprávy o tom, že by NSA nebo kterákoli jiná součást vládních úřadů věděla o takzvané Chybě krvácení srdce před rokem 2014, jsou nesmyslné.“ Kde je pravda se zřejmě nikdy nedozvíme, ovšem již jen obvinění Bloombergu opět špiní tvář NSA, která po skandálech z loňského roku rozhodně nepatří k těm nejčistším. NSA a další vládní organizace mají totiž oficiálně jediný cíl, kterým je chránit bezpečnost občanů. Tím že NSA o problému neinformovala, však vystavila své občany a občany celého světa nebezpečí. Více informací o Hearbleed se dozvíte přímo zde.

heartbleed

*Zdroj: bloomberg.com

Dnes nejčtenější

.