Zavřít reklamu

Pro společnost Apple je velmi důležitá bezpečnost uživatelů, což technologický gigant při každé možné příležitosti deklaruje. Jisté ověřovací postupy by se mohly zřejmě podívat i na Apple Watch. Apple totiž vlastní patent, který popisuje užití Touch ID na těchto nejoblíbenějších chytrých hodinkách na světě.

Patent nese na první pohled nicneříkající název „Sestava antén pro hodinky“. Přihláška hovoří o použití jakýchsi antén, jež by se nacházely jak v těle hodinek, tak v konstrukci řemínku. Dále se píše, že antény by byly připojeny k tělu hodinek tak, aby displej mohl být použit jako dotykové snímací zařízení, snímač síly, snímač teploty nebo snímač otisku prstu. Zmíněné antény tedy budou snímače, které výše zmíněné funkce přinesou zřejmě pouze v případě, kdy jsou hodinky připojeny k pásku. I když je Touch ID na první pohled možná tou nejzajímavější funkcí, patent popisuje i nové možné zdravotní funkce. Na grafické vyhotovení patentu se můžete podívat na boku tohoto odstavce. Jako vždy je na místě upozornit, že se jedná pouze o patent, na kterém nemusí Apple nikdy začít pracovat. Bylo by ale jistě fajn vidět taková vylepšení například v Apple Watch Series 6, jelikož v Series 5 jsme se příliš novinek nedočkali.

Byť je podle statistiky Face ID zhruba 20x bezpečnější, stále se ozývají uživatelé, kteří po tomto způsobu inicializace volají. Více než pravděpodobné se stále více jeví použití Touch ID v novém iPhonu SE 2, kterého bychom se mohli dočkat už na jaře. Měl by přijít s A13, 3 GB RAM a designem iPhonu 8. Ale uvidíme, o pokračování iPhonu SE jsme toho slyšeli totiž za ty roky už dost.

Dnes nejčtenější

.