Zavřít reklamu

Jistě si všichni vzpomenete na onoho postaršího usměvavého staříka v klobouku a s luxusní vycházkovou holí, který v ruce drží zlatou kreditní kartu. Hra Monopoly vyšla v mnoha edicích a verzích, ale jedno je jisté – stala se nejúspěšnější stolní hrou tohoto formátu, která po celém světě oslovila stamiliony hráčů. Bylo tedy jen otázkou času, než se objeví někdo, kdo umožní hráčům na mobilních zařízeních vyzkoušet si život řádného kapitalisty. Naštěstí ta chvíle právě nadešla a Monopoly míří také na iOS a Android.

Koncept hry vám pravděpodobně nemusíte příliš představovat. Vžijete se do role obchodníka, který má za úkol uspět na jednotlivých trzích, ovládnout co největší část města a vydělat si přitom pořádný balík. Nejinak tomu bude i u mobilní verze, kde na nás bude čekat propracované 3D městečko a pohled seshora, díky němuž budeme mít na herní desku stejný náhled jako v reálu. Rozdat si to budeme moci buď s umělou inteligencí, nebo až se čtyřmi dalšími hráči, kteří se pokusí naši snahu ovládnout celý trh zhatit. Hra však nabídne i multiplayerový mód, jenž se nebude týkat pouze lokálních hráčů. To v praxi znamená, že si budeme moci zahrát proti komukoliv po celém světě a vyladit přitom naši důmyslnou strategii. A pokud vás děsí herní doba, která se může vyšplhat až na několik hodin, nemusíte mít strach. Hra totiž nabídne i Quick Mode, kde bude jeden zápas trvat maximálně hodinu.

Jediný rozdíl oproti plnohodnotné kampani bude ten, že se zlevní kupování hotelů a zkrátí čas strávený ve vězení. Hra navíc skončí, jakmile zbankrotuje první hráč, zatímco ten nejbohatší se stane vítězem. Zatím to vypadá, že se rozhodně máme na co těšit a nejlepší na tom je, že si hru můžete předobjednat již nyní. Podle App Storu vás vyjde na 99 korun, což je vzhledem k herní době nanejvýš fér a pochopitelně nebudou chybět mikrotransakce. Ty by ale neměly jakkoliv narušovat chod hry, tudíž se s největší pravděpodobností žádných platebních bran nedočkáme. Není to sice poprvé, co se Monopoly objevilo na mobilních zařízeních a EA v tomto ohledu drží prvenství, ale tato verze by přece jen mohla být o poznání kvalitnější. Pokud vás tedy tato hra zaujala, neváhejte zamířit na App Store a předběžně se registrovat.

Dnes nejčtenější

.