Zavřít reklamu

Že Apple pracuje na vlastních chytrých brýlích či chcete-li headsetu není již řadu měsíců žádným tajemstvím. O této skutečnosti totiž informovala již celá řada zdrojů a záhy je nepřímo potvrdil samotný Apple implementací ikon připomínajících headset do bet systému iOS. I z toho tak mnozí usuzují, že bychom se měli představení této možná průlomové novinky dočkat co nevidět. A co víc – mohla by být jako stvořená pro hraní AR her. 

Zdroje asijského portálu DigiTimes, které se dají s ohledem na předpovědi z minulosti označit za spolehlivé, se nechaly dnes slyšet, že Apple na svém headsetu spolupracuje s americkým herním gigantem – společností Valve. Ta se do povědomí hráčů zapsala jednak díky svým herním skvostům Half-Life či Counter-Strike, ale také coby matka digitálního herního obchodu Steam, který se těší již řadu let obrovské popularitě napříč celým světem. Spolupráce Valve a Applu si tak snad ani nelze vyložit jinak, nežli právě jako snahu jablečné společnosti dostat do svého produktu co možná největší množství kvalitních her od předních vydavatelství, která jej budou moci využít naplno, což by nemusel být díky Valve s jeho zkušenostmi až takový problém. 

Valve má s headsety už nyní velmi slušné zkušenosti, jelikož v dubnu letošního roku na svět přivedlo vlastní VR set Valve Index. Produkt od Applu by se však měl zaměřovat primárně na AR, tedy rozšířenou realitu, která se těší ve světě velmi slušné a hlavně stále rostoucí oblibě, na které má lví podíl právě Apple se svým ARKitem. Ten byl představen už v červnu 2017, přičemž už tehdy z něj přední představitelé Applu byli doslova u vytržení. Sám Tim Cook se například nechal slyšet, že by nadšením z ARKitu nejradši křičel. Od té doby navíc tato platforma urazila velmi slušný kus cesty, díky čemuž je nyní daleko využitelnější. 

První plody spolupráce Applu s Valve bychom měli sklízet už v příštím roce, na který má údajně jablečná společnost představení novinky naplánováno. Nezbývá tedy než doufat, že vše půjde podle plánu a by se chytrých brýlí z dílny Applu skutečně v roce 2020 dočkáme a co víc – sedneme si z jejich funkcí lidově řečeno na zadek. Je jasné, že by se mohlo jednat o zajímavý technologický pokrok, avšak jen ve chvíli, kdy se Applu podaří dotáhnout tento produkt k dokonalosti.

Dnes nejčtenější

.