Zavřít reklamu

Běžně zůstává drtivá většina japonských titulů bez lokalizace, zatímco pár šťastnějších kousků se překladu do angličtiny dočká často až po několika letech. Přesto v poslední době východní vývojáři začínají zjišťovat, že expanze směrem na západ není špatný nápad a výhradně japonské hry dokáží zapůsobit i na hráče zvykle spíše na západní styl. Nejinak je tomu i u studia Level-5, jež se po dlouhých odkladech a mnohých obstrukcích rozhodlo vydat povedené RPG Ni No Kuni i v Evropě a Spojených státech, což vyústilo v obrovský úspěch.

Spousta japonských herních sérií se sice na západ nikdy nepodívá, ale čas od času se najde nějaký ten skrytá drahokam, který se k nám přece jen dostane. Tím posledním bylo Ni No Kuni, které původně vyšlo na konzoli PS3 jako port z Nintenda DS a následně se dočkalo druhého dílu, tentokrát plnohodnotného – Ni no Kuni II: Revenant Kingdom. Hra vyšla jak na PS4, tak na PC a zaznamenala obrovský úspěch, což vedlo vývojáře k zamyšlení, že vydávání her na západě není zase tak špatný nápad. Prodalo se dokonce tolik kopií, že se vydavatel Bandai Namco pochlubil s remasterem původní verze pro PS3 a speciální verzí pro přenosnou konzoli Nintendo Switch. Ale většinu pozornosti si přesto ukradla hlavní novinka na pořadu dne, a to oznámení mobilního MMORPG z téhož univerza.

Za hrou stojí jihokorejský vydavatel Netmarble, který vycítil potenciální zisky a rozhodl se přijít s inovativním a pořádným RPG pro více hráčů, jenž chce výrazně ovlivnit celý žánr. Nebude chybět typická animovaná grafická stránka, možnost spolupracovat s ostatními hráči a vytvářet různé spolky, či trénovat své společníky ve formě duchů, kteří vám budou při vašem dobrodružství pomáhat. Plného odhalení se dočkáme až na akci G-Star 2019, která poběží od 14. do 17. listopadu v Jižní Koreji, konkrétně v Busanu. Jedinou otázkou je, kdy se hra podívá na západ a za jakých podmínek. Zatím se se souběžným vydáním východní a západní verze příliš nepočítá, ale vzhledem k předchozím pokusů by mohli tvůrci vydání s trochou štěstí mírně popohnat.

Dnes nejčtenější

.