Zavřít reklamu

Podzimní herní sezóna nám pomalu začíná a skoro to až vypadá, že se poveze výhradně na vlně portů počítačových a konzolových her. Od vydání hororové adventury Layers of Fear uběhlo již pár let, ale hra sklidila na Steamu takový úspěch, že se vývojáři rozhodli potěšit i fanoušci na mobilních platformách a Nintendu. Přenosná konzole Switch se pochopitelně dočkala jako první, ale tvůrci nezapomněli ani na iOS, což znamená, že si konečně tuto povedenou děsivou záležitost zahrajeme i na jablečných zařízeních.

Původně se hře Layers of Fear nevěnovala přílišná pozornost, ale v recenzích zabodovala natolik, že se postupně z nezávislého počinu vypracovala na jednu z nejlepších her svého žánru a postupem času si k ní našla cestu i většina milovníků hororů. Konec konců, základní premisa hry zní sice až děsivě obyčejně a jako jedno velké klišé, ale po nějaké době se příběh začne dotýkat i vážnějších témat jako jsou psychická onemocnění či stavy deliria. Díky tomu dostává titul zcela nový rozměr a putování po obrovském sídle v roli šíleného malíře zní jako něco, co bychom vám rozhodně doporučili zahrát si před spaním. Mobilní verze má navíc dostát kvalit té počítačové a konzolové, což znamená, že vizuální stránka zůstane více méně nepozměněna, a stejně tak i možnosti.

Do Apple Arcade se hra bohužel nepodívá, ale pokud milujete netradiční a kvalitní hororové adventury, za $9.99 se tento počin zkrátka vyplatí. Zároveň se na rozdíl od verze pro Switch nedočkáme dodatku Inheritance, kde jsme se dozvěděli více o osudu malířovy dcery. Nezbývá než čekat, s čím vývojáři z Bloober Team v budoucnu přijdou. Ale pokud si troufáte a nebojíte se udělat si krátkou vycházku po potemnělém sídle, zamiřte na App Store a Layers of Fear si pořiďte. Nebudete litovat, alespoň do té doby, než na vás vyskočí první děsivé stvoření číhající ve stínech.

Dnes nejčtenější

.