Zavřít reklamu

Pokud používáte roztomilé samolepky Memoji, pak vás jistě potěší, že s nimi má Apple poměrně zajímavé plány. Zatímco nyní si můžete buď vybírat ze sady samolepek, nebo si sami nějakou pomocí editoru vytvořit, v budoucnu bychom se mohli dočkat technologie, která by Memoji vytvářela na základně uživatelských fotek. Nejednalo by se tedy čistě o již vytvořené modely, ale systém by automaticky rozpoznal vaši tvář a na základě toho upravil samolepku tak, aby vám byla co nejvíce podobná.

Uživatelé iPhonů a iPadů si Memoji a Animoji poměrně oblíbili.  Apple by je proto velmi rád ještě vylepšil, což dokládá patent, který si nedávno zaregistroval u patentových úřadů. Ten v jednoduchosti řečeno pojednává o strojovém učení a možnostech jeho využití pro tvorbu Memoji. Umělá inteligence jednoduše oskenuje fotografii uživatele, porovná obličejové rysy a na základě toho vytvoří vlastní verzi samolepky. Systém by samozřejmě bral v potaz i váš momentální výraz, což by se promítlo na výsledné podobě avatara.

Memoji Patent

Na základě těchto kritérií by umělá inteligence připodobnila vaši tvář k některému ze stávajících Memoji, který by následně upravila podle vzhledu uživatele. Nejednalo by se však o příliš jednoduchý proces, systém by totiž hodnotil také barvu kůže, vlasy, barvu očí či to, zda nosíte brýle. Finální výsledek by tak byl poměrně komplexní a co nejpřesnější. Dostupná data by navíc mohla být využita i v budoucnu pro další avatary, kteří by eventuálně mohli měnit výrazy obličeje. Zatím se sice jedná o pouhý patent, ale Apple do Memoji investuje nemalé množství peněz i času, díky čemuž bychom se mohli realizace podobného konceptu jednou dočkat.

Dnes nejčtenější

.